Forside * Nyheder

ADSL fylder 10 år


Onsdag den 1. juli 2009 er det 10 år siden, danskerne gik online via ADSL forbindelser.


Danskerne gik online for 10 år siden. Altså sådan rigtigt online, hele tiden, uden opkald via analoge eller ISDN modems.


Det var TDC, eller Tele Danmark som de hed dengang, der som et af de første teleselskaber i Europa, og det første i Norden, begyndte at tilbyde trængende online-brugere disse nye ADSL-forbindelser. Resten er historie, for siden er danskernes måde at klare alt fra bankforretninger til kærlighedsliv på blevet ændret for bestandigt. Endda så meget, at Danmark i dag er den nation i verden, der har flest bredbåndsforbindelser pr. indbygger.


“Generelt kan man sige, at ADSL for 10 år siden betød, at internettet for alvor blev lagt åbent for danskerne. Det, der sker i dag med de højere hastigheder, er, at forbindelsen bliver brugt til triple play. Det vil sige til at forsyne hele familien med både telefoni, internet og tv, som TDC HomeTrio, der blev lanceret i januar i år, er et godt eksempel på,” siger Carsten Dilling, koncerndirektør i TDC.


Om de næste 10 års udvikling af ADSL siger Carsten Dilling:


“Det er utrolig svært at spå om fremtiden på dette område. Vi flytter fokus på bredbåndsmarkedet væk fra at være en kappestrid om prisen på simpel internetadgang. Kampen om bredbåndsmarkedet står nu mellem de udbydere, der kan tilbyde de bedste og mest attraktive indholdstjenester som del af et abonnement. I løbet af de næste få år betyder det eksempelvis, at TDC udover at levere lynhurtigt internet til sine kunder også vil kunne levere bredbånds-tv i HD-kvalitet på flere skærme til en husstand.”


Læs evt. den oprindelige pressemeddelelse forud for ADSL indtoget.


 


Kilde: TDC presse

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.