Forside * Nyheder

Densen #1 i jubilæumsudgave


 


B-100 Anniversary


I 1994 introducerede Densen den integrerede B-100 forstærker. Gennem årene blev den løbende forbedret, og blev til sidst den mest solgte high end forstærker nogensinde fra skandinavien med over 20.000 solgte enheder på verdensplan frem til 2007.


B-100 blev første gang vist på CES udstillingen i januar 1994, efter en hektisk fødsel af den endelige prototype. Da trafoen blev monteret i prototypen kl 22 om aftenen, før Thomas Sillesen tog til Las Vegas virkede den ikke, og til slut blev det løst ved at bore gennem midten af transformatoren og simpelthen vikle nye viklinger manuelt. Hvilket betød at hele Densen teamet arbejdede natten igennem, inden Thomas tog afsted.


Vel ankommet i Las Vegas, var B-100 et omgående hit, og Densens distributører placede ordrer på over 800 styk, hvilket var helt uhørt for et lille firma som Densen var på det tidspunkt. De mange ordrer gjorde det muligt at gå videre med projektet, hvor alene den første produktion af kabinetter var på 1000 stk for at gøre det økonomisk forsvarligt.


Hjemkommet fra Las Vegas begyndte arbejdet med at færdiggøre det specielle kabinetdesign der har været et Densen kendetegn lige siden. Dette viste sig at være sværere end først antaget, men gennembrudet kom ved et møde med Densens kabinet leverandør i Billund Lufthavn, hvor kabinetleverandøren opholdt sig med tømmermænd, på vej hjem fra et bryllup. De sidste svære detaljer blev tegnet på en papirsserviet, og resten er historie.


Størrelsen på det ektruderede aluminiums top cover er så stort, at på den tid var kun 2 europæiske aluminiums producenter i stand til at lave så store ekstruderinger.


B-100 modtog begejstrede anmelderser over hele verden, og positionerede Densen Audio Technologies som en velkendt audio producent over det meste af verden.


Gennem årene lavede Densen 4 versioner, men sluttede produktionen med mark 5. Dette lyder mærkeligt, men skyldes at forbedringerne fra mark 3 var så store, at Thomas besluttede at hoppe direkte til mark 5, og hoppe over mark 4 !!!


Gennem de år hvor B-100 var i produktion, voksede Densen konstant, og med produktions lanceringen af B-100, flyttede Densen til en ny fabrik, hvor man startede med 350m2, men endte med at have over 1000m2 produktionsareal, og plads til at have 150 stk B-100 på produktionsborde på een gang, så de kunne produceres i een produktionscyklus.


Successen med B-100 var så overvældende, at på et tidspunkt var en enkelt order til asien så stor, at det var den største luftfragts order for Densens speditør, med det resultat at der blev taget billeder af forsendelsen og udsendt pressemeddelse om den !


B-100 skabte andre historier, som da Thomas til en julefrokost mødte en ung mand, som spurgte om han måtte komme og arbejde hos Densen i en kort periode for at få råd til en B-100. Han var totalt overkvalificeret med en længerevarende økonomi uddannelse, men kom alligevel og producerede B-100ere, og endte med at være ansat i over 2 år, før han startede som afdelingschef i et telefonselskab.


For at fejre B-100, introducerer Densen nu en begrænset udgave af B-100, kaldet B-100 mark 6 Anniversary. Der vil kun blive lavet 50 stk, alle bliver de nummerede med indgraverede numre i låget. (1 of 50, etc). B-100 mark 6 Anniversary er yderligere forbedret af Thomas Sillesen personlingt med en forbedret strømforsyning, med flere kondensatorer end den originale B-100, med en ny transformator der er indkapslet for at undgå vibrationer, med et forbedret printlayout, et forbedret udgangstrin, og en lidt kraftigere udgangseffekt end den originale, selvom Densen stadig kun specificerer den til 2x60w i 8 ohm , og 2x120w i 4 ohm.


At der vitterligt er tale om noget helt unikt ses også ved at strømforsyningskondensatorerne er lavet specielt til B-100 mark 6 Anniversary, og af at Thomas Sillesen ikke kun vil overse produktionen personligt, men også personligt deltage i hånd monteringen af printene for at sikre at de lever op til Densens høje standarder.


B-100 mark 6 Anniversary koster 15.000,-. HiFi Freaks har fået tildelt 1 stk, mens de øvrige 49 blev udsolgt til Densens distributører på 4 dage i December 2008, hvor Densen åbnede for reserveringen efter først til mølle princippet. Det betyder at i alle de lande Densen er repræsenteret vil der typisk kun være 1-2 stk, så her er virkeligt tale om noget helt unikt.


 


Kilde: hififreaks.dk pressemeddelelse

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.