Forside * Nyheder

Højttalersæt til en kvart million


 


Wilson Audio Sasha WP vinder næppe priserne for deres skønhed, deres force ligger et andet sted…


De ligner mest af alt noget der kunne have deltaget i en Starwars film, på hjul som R2D2, som vagt robotter el.lign. Men det er højttalere, og nogle pænt dyre af slagsen. Mere end en kvart million skal man lægge, for at få et sæt hjem i stuen.


Men så er det heller ikke hvilke som helst højttalere man får ind i stuen.


 


[Kongen er død ? længe leve kongen]


Arvefølgen er et faktum i både de kongelige rækker og i blandt udødeliggjorte hifi-produkter. I de sidste 23 år er der ikke noget produkt der har repræsenteret hjertet og historien i Wilson Audio mere end WATT/Puppy. Med over 15.000 solgte højttalere er den selvskrevet til en plads i ?Pantheon over store hifi-produkter?. Martin Colloms beskrev i sin bog, ?High performance Loudspeakers?, WATT som den perfekte sammensætning. Den specielle pyramideform har inspireret mange efterligninger.


WATT kom til verden af nødvendighed. I de tidlige 80?er var Dave Wilson ved at skabe en serie af audiofile indspilninger og han havde behov for en meget nøgtern flytbar monitor. Der fandtes intet kommercielt produkt som kunne møde hans behov, så han besluttede derfor at bygge sin egen. WATT var fra starten af i stor efterspørgsel blandt kendere. Da den blev kombineret med basmodulet Puppy var dens succes som mest solgte højtaler over 10.000 $ en realitet.


  


[WATT/Puppy er død, længe leve WATT/Puppy]


Fra 1986, hvor Wilson Audio WATT blev introduceret til 2009 har WATT/Puppy systemet udviklet sig igennem 7 revisioner. Nyt kabinetdesign, nye materialer, nye enheder, præsentationen af ?Aspherical Group Delay? ? alle disse ændringer skete sideløbende med de teknologiske fremskridt Wilson Audios produktserie ? lige fra Alexandria til Duette. WATT/Puppy, som Wilson Audio selv beskriver som familiens overhoved, fik aldrig lov til at sakke bagud. Så, hvorfor ikke en WATT/Puppy System 9 – hvorfor var det tid til at introducere Sasha?


Igennem hele sin udvikling har WATT altid været en selvstændig to-vejs højttaler. Den har hele tiden haft sit eget delefilter; WATT havde altid muligheden for at blive adskilt fra Puppy og blive spillet alene. MAXX og Alexandria er derimod multi-kabinet højttalere som integrerer enhederne via delefilter monteret i baskabinettet. En designstrategi som har mange lydmæssige fordele. WATT/puppy platformen blev i sig selv en hindring for at udnytte de nyeste landvindinger indenfor kabinetmaterialer, delefilterkonstruktioner og specialdesignede enheder. Sasha WP gør det muligt at samle alt dette i et produkt, mens den stadig beholder den centrale position i Wilsons produktserie som dens fantastiske forgænger har cementeret.


Både top- og basmodulet har opnået større kabinetvolume end forgængeren. Det større baskabinet giverekstraHz i bunden, hvorimod det større topkabinet giver helt nye muligheder for intern afstivning. Brugen af nye kompositmaterialer resulterer i højere transparens specielt i mellemtonen. Mellemtonen er hentet direkte fra MAXX3. Basserne udnytter et nyt magnetkoncept som giver større dynamik og acceleration i basen.


 


Specifikationer


Frekvensområde: 20-22.000 Hz +/- 3 dB
Følsomhed: 91 dB
Impedans: 4 ohm
Enheder: 2 stk 8? basser, 1 stk 7? mellemtone og 1 stk 1? inverteret diskantdome
Dimensioner: 112 cm høj, 36 cm bred og 54 cm dyb
Vægt: 90 kg pr. stk.
Pris: 268.000,- pr. sæt


  


Kilde: High-Performance Audio

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.