Forside * Nyheder

Panasonic blokerer for uorginale batterier


Opdaterer du Panasonic kameraet til seneste firmware, kan det være slut med at benytte uoriginale batterier.


Panasonic går nu til kamp mod uoriginalt tilbehør. De har udsendt en ny firmware til en række digital kameraer, men installeres denne er det slut med at benytte uoriginale batterier.


[ Warning ]
After this firmware update your Panasonic Digital Camera cannot be operated by 3rd party batteries (non genuine Panasonic batteries).


Ikke overraskende, har dette skabt røre hos brugere af Panasonics kameraer. Men Panasonic begrunder dette med, at de uoriginale batterier giver risiko for overophedning og eventuel kortslutning i kameraets elektronik.


En anden forklaring er nok, at det gøres for at beskytte eget forretningsområde. Markedet for originalt tilbehør er lukrativt, og fabrikanterne kan næsten tage hvad de vil for eksempelvis et ekstra batteri. Det er før set, at man kan købe op mod 4-5 uoriginale batterier, for prisen på ét originalt.


Spørgsmålet er så, om dette træk vil ramme Panasonics salg som en bommerang, fordi potentielle kunder fremover går i en stor bue udenom Panasonics kameraer ude i butikkerne. Men det må tiden vise.


Det nye tiltag er forklaret på Panasonics hjemmeside


 

 Afstemning
Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.