Forside * Nyheder

Trådløst TV med LED fra LG


 


LG LH9500 er et trådløs tv med direkte og individuelt styret LED backlight og ukomprimeret trådløs overførsel i Full HD kvalitet.


LG skriver, at den direkte og individuelt justerbar LED bagbelysning løfter billedkvaliteten op på et helt nyt niveau. Som noget unikt er det lykkes LG at gøre direkte LED bagbelysning tyndt. Istedet for LED lysdioder der lyser ind på bagsiden af displayet ude fra siderne (rammen) af TV’et, indirekte belysning, så er det lykkedes LG at kombinere den bedre direkte belysning uden at TV’et blev buttet.


Billedkvaliteten i direkte LED er langt bedre end i sidemonteret LED, fordi dioderne er placeret på hele skærmens overflade og kan justeres individuelt i stedet for at være anbragt rundt om rammen. Til sammenligning kan det nævnes, at et tv med direkte LED har ca. 3.500 LED-pærer, mens et tv med sidemonteret LED har ca. 250.


?Tyndt på trods af avanceret LED-teknik. Med en speciel optik foran hver LED-pære er det lykkes for os at fremstille et unikt tyndt LED-tv på 55 tommer, der kun er 2,9 cm tyndt (på det tykkeste sted). Normalt er direkte LED en pladskrævende teknik, der resultere i tykke fjernsyn, men med LH9500 kan vi nu tilfredsstille vores mest krævende kunder, der hverken vil give afkald på vores design eller teknik,? siger Joakim Örnstig, product manager, LG Electronics.

LH9500 er også trådløst. Det betyder, at alle mediekomponenter som f.eks. Blu-ray-afspillere, pc?er, kameraer og eksterne hukommelsesenheder kan tilsluttes, uden at det er nødvendigt med en mængde forskellige kabler fra de forskellige enheder. Den eneste tilslutning, tv?et kræver, er et strømkabel, mens det øvrige udstyr blot skal sluttes til en separat boks, der efterfølgende kan gemmes af vejen. Signalet sendes derefter over til tv?et med op til Full HD-kvalitet (1080p).

Dette er muligt ved hjælp en teknik, som hedder ?SI-Beam?, der sender på 60 GHz-båndet til forskel fra andre trådløse teknikker, der anvender ?Amimon?-teknikken og i stedet for sender på 5 GHz-båndet. Den sidstnævnte teknik komprimerer signalet og tillader ikke progressive signaler i Full HD 1080P som her.

LG’s energitænkning kommer frem i teknologien “Intelligent Sensor”, der er en stærkt energibesparende funktion. Via sensorer tilpasses billedet automatisk efter rummets lys- og farveforhold, og alle parametre i billedet bliver kalibreret, selv styrken på baggrundsbelysningen. Justeringerne foretages altså automatisk, og brugeren behøver aldrig at gå ind i menuer manuelt og ændre indstillinger.


Energiforbruget kan blive så lavt som 55 watt i et mørkt rum for dette tv på 55 tommer.

 


Under overfladen skjuler der sig unikke usynlige højttalere, som bidrager yderligere til et stilrent design. LH9500 kan være både enkel og avanceret på én gang. Enkeltheden ligger i tv?ets ikonbaserede menusystem og den indbyggede manual, der gør det nemmere at forstå funktioner og tilslutninger.


Til de brugere, der vil have det maksimale ud af deres tv, findes der avancerede billedindstillingsmuligheder (ISF-kalibrering). Med den unikke funktion Picture Wizard muliggør LG avancerede indstillinger selv for den almindelige bruger. Programmet bistår på en brugervenlig måde med at optimere billedet via et par enkle skridt.


 Tilgængelighed og pris


LH9500 fås i forretningerne i Norden fra september i en størrelse på 55 tommer.


De vejledende udsalgspriser er ikke fastsat.


 


Kilde: LG

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.