Forside Nyheder

CarFi: Highend Pioneer styreenhed til bilen


 


Pioneer introducerer DEX-P99RS, med lydegenskaber og performance, arvet direkte fra deres highend ODR produkter.


Skal man tro Pioneer, vil denne model komme til at få en top placering på markedet for styreenheder i 2009.


Dette fordi lydkvalitet og funktioner kan sammenlignes med DEX-P90RS/DEQ-P90RS –  et komponentsæt med CD-afspiller og separat DSP enhed; Men DEX-P99RS koster kun ca. det halve. Den bliver også lettere at installere, da der er CD-afspiller og digital processor i samme chassis.


Med iPod tilslutning og USB indgang gør den også let tilgængelig for alle typer brugere.


Med RGB knap belysning er der mulighed for at matche instrument belysningen i alle biler


En smart feature som især bilstereo-konkurrencedeltagere vil sætte pris på, er en DoorMute funktion, der blødt skruer ned for lyden når der åbnes en dør i bilen.


DEX-P99RS er udstyret med en Texas Instruments AUREUS 32bit signal processor med flydende komma beregninger. Den er fem gange hurtigere end den DSP der sidder i Pioneers prisbelønnede DEH-P88RS-II autoradio, og kan udføre avancerede digitale funktioner med endnu større præcision. Opgaverne dækker elektronisk delefilter, time-alignment  og equalising i det digitale domæne, og det er især ved lave lydstyrker at man får glæde af de mere præcise beregninger. 


  


Det digitale delefilter er firevejs, og der kan stilles på alle parametre, såsom flankestejlhed, niveau og frekvens, for alle højpas og lavpasfiltre. Alle fire stereo udgange kan vælges til at sende det fulde frkevensområde ud, så der er virkeligt frit valg.Den automatiske Time-Alignment funktion udmåler den helt præcise afstand til hver enkelt højttalerenhed. Det sker ved at tilkoble den medfølgende målemikrofon, der så ud fra testtonen kan bestemme – og korrigere for – afstandene.


Således rammer lyden fra højttalerne dine ører samtidigt, så du får et sammenhængende og fasekorrekt lydbillede.


 


Samtidig equalises der til lineal-ret frekvensgang. Det sker i 31 bånd, separat for højre og venstre kanal, og der præcisionen er derfor på 1/3 oktav. Der kan efterfølgende fintrimmes efter personlig smag og der kan gemmes 5 modes.


Man kan kopiere og indsætte kurver fra f.eks. den automatiske kalibrering, så den danner udgangspunktet for den personlige justering.


 


Digital-til-analog konverteringen sker i avancerede 24bit DACs af den vellydende MultiBit type, som har et signal/støj forhold på mere end 120dB, og er meget modstandsdygtige overfor Jitter.


Der er en separat 24bit DAC til High, Mid, Low og Sub.


Herefter ledes det nu analoge signal gennem de ypperligste kredsløb til volumenkontrollen, nemlig Linear Technologys højhastigheds operationsforstærkere. (Den samme type benyttes også i Pioneers berømte PRS-D900 forstærker.)


Signalet sendes ud som 5 volt liniesignal, via OFC kabler og forgyldte OFC Phonostik.


Strømforsyningskablet er også af OFC typen, og alle komponenter i enheden er nøje udvalgt til den specifikke funktion.


  


Pris og tilgængelighed


DEX-P99RS kommer til salg i slutningen af august, og kommer til at have en vejledende pris på kr. 9.999,-


 


Danmarkspremiere


DEX-P99RS vil have Danmarks premiere på EMMA delrunden, arrangeret af DanskAudioTeknik den 25. juli i Tåstrup på Sjælland. Se mere her:  http://www.emmanet.dk/


 


Kilde: Pioneer pressemeddelelse

Annonce:
Forrige artikelOpgrader Linn produktet med ny strømforsyning
Næste artikelPhilips overrasker
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.