Forside Nyheder

Blu-ray hakkeri på Panasonic plasma løst

 


Fejlen på Panasonic plasma modellerne G10, S10 og U10 omkring afspilning af blu-ray er løst.


Det var en produktionsfejl i perioden marts-maj 2009 på de Panasonic serier af Plasma TV, der gjorde at afspilningen af blu-ray film med 24p (24 billeder per sekund) kunne hakke på skærmen.


Men det er løst nu, og en ny firmware kan rekvireres igennem forhandleren.


Panasonic skriver til recordere.dk:


 


Officiel udmelding fra Panasonic Nordic AB


Panasonic har nu afsluttet undersøgelserne i forbindelse med afspilning af materiale, der understøtter 24p. Vi er kede af at måtte meddele, at der fra marts til maj 2009 ved en fejl har været produceret tv-apparater udstyret med 60Hz processor-software i stedet for 96Hz processor-software. I perioden fra marts til maj 2009 er følgende modeller omfattet af fejlen:  • G10/S10/U10 serierne
  • TX-P42/46/50G10E
  • TX-P42/46/50S10E
  • TX-P42/46/50U10E
  • TX-P42/46GA11

De berørte modeller kan opdateres gratis med den rigtige software, hvis du kontakter din lokale forhandler. Forhandleren vil sørge for, at du får et SD-kort og brev om, hvordan den simple instruktion foregår, så dit tv-apparat bliver opdateret til den rigtige software.


Alle tv-apparater produceret fra juni 2009 og fremefter er udstyret med 96Hz-softwaren.


 


60Hz/96Hz


Overordnet set er der to typer af 24p afspilnings-specifikationer med forskellige frekvenser. Den ene type, der er mest udbredt på verdensplan, bruger 3:2 pulldown (60Hz) og den anden 4:4 pulldown (96Hz). Panasonic har valgt frekvensen 96Hz til deres tv-modeller, men forskellen mellem de to frekvens-typer kan sjældent registreres under normale afspilningsforhold.


Hakkende effekter ved afspilning af 24p-materiale vil altid forekomme, da de allerede er i filmen fra start. Film-kameraer skyder med 24 billeder i sekundet, hvilket ikke er nok til at give et helt flydende billede, især hvis kameraet panorerer hurtigt. Hvis du helt ønsker at undgå hakkende effekter i film, har Panasonic produceret to serier, V-serien og Z-serien, der er udstyret med ?24p Smooth Film?, der tilføjer flere billeder til 24p-signalet, og derfor gør filmens bevægelser mere glatte. 


 


Se også artikelen:  24p: Hvorfor og for hvem?


Kilde: Panasonic

Annonce:
Forrige artikelOnkyo/Jamo/Klipsch distributøren konkurs
Næste artikel220 nye sendetilladelser til digitalt tv
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.