Forside Nyheder

B&O lyd i Aston Martin Rapide


 


B&O leverer lyd systemer til en række forskellige biler fra Audi, Mercedes og Aston Martin. Her er det den nye Rapide fra sidstnævnte der udstyres.


BeoSound Rapide musiksystemet monteres under produktionen af denne nye lækre sportsvogn. Systemet består af 15 aktive højttalere. Alle højttalere er monteret i lukkede kabinetter, dels for at optimere lyden og opnå absolut klarhed og præcision, dels for at forhindre, at lyden “forsvinder” ud af bilen.


Der skal være noget “magisk” over betjening af et B&O anlæg, og i denne som andre biler sker det bl.a. via to akustiske linser, som automatisk glider frem fra instrumentbrættet, når systemet aktiveres. Illustrationen her til højre er fra B&O installationen i Aston Martin DBS, og gengiver ikke selve bevægelsen korrekt.

BeoSound Rapide systemet er 100 % integreret i bilens kontrolenhed, og systemet kan registrere, hvor mange passagerer der er i bilen, og automatisk justere lydens fokus i overensstemmelse hermed. Justeringen sker, når sikkerhedsselerne låses fast på bilens forskellige sæder.Intelligent teknologi


BeoSound Rapide systemet bygger på B&Os ICEpower teknologi, der forener høj effekt og hifi-lyd med et ultrakompakt design og lavt strømforbrug. De motoriserede diskantenheder bygger på B&Os egen ALT-teknologi (Acoustic Lens Technology), og deres placering giver en 180-graders vandret spredning af de høje frekvenser, så lytteren får en bedre fornemmelse af rum, opsætning og autenticitet, uanset hvor han eller hun sidder i bilen.

Da Bang & Olufsens musiksystemer til biler også automatisk tilpasses de skiftende støjforhold, er det ikke nødvendigt at skrue lydstyrken op eller ned, når motorlyden ændres eller vej- eller vejrforholdene skifter. Systemet justerer lydstyrken og tilpasser bassen, mellemtonen og diskanten efter bilens hastighed og støjforholdene i kabinen. Disse støjforhold monitoreres hele tiden ved hjælp af en integreret mikrofon. Resultatet er, at føreren og eventuelle passagerer kan koncentrere sig om køreglæden og lytteoplevelsen.

Resultatet er at lytteren kan nyde en akustisk oplevelse, der supplerer den imponerende styrke samt den enestående balance, styring og køreoplevelse, der alt sammen kendetegner en Aston Martin.


 


Kilde: Bang & Olufsen

Om Rapide


Rapide er Aston Martins første serieproducerede firedørs sportsvogn, som inkorporerer elegance, firedørs brugervenlighed og stor bagagerumskapacitet med en kompromisløs sportsvognsfornemmelse. Bilen, som ligger lavt og ser hurtig ud, selv når den holder stille, giver hver passager den rigtige mængde raffinement og komfort, som forventes af en Aston Martin. Rapide bliver præsenteret ved Frankfurt Motorshow i september 2009.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.