Forside * Nyheder

Mini power DAC på vej fra Wadia


Tidligere på året lancerede Wadia den første ægte highend iPod dock, nu følger næste produkt som er en mini power DAC.


Wadia laver produkter der binder den nye medie verden sammen med den “gamle” hifi-verden.


Tidligere på året lancerede de iPod transporten, der som den første på markedet kunne hente lyden ud af iPod digitalt. De øvrige lignende produkter på markedet, benyttede Apples egen indbyggede DAC (digital-analog converter) og bagefter konverterede det tilbage til digital lyd via en ADC (analog-digital converter). Men dels er Apples DAC ikke nogen særlig god kvalitet, sammenlignet med hvad man er vant til fra HiFi-verdenen, og de mange konverteringer frem og tilbage er heller ikke noget der ligefrem løfter lydkvaliteten.


Med Wadias iPod transport blev det for første gang muligt at gengive musikken fra iPod som den var indspillet, og rippes den eksempelvis fra CD i Apple Lossless, har man en tro kopi af CD’en liggende i sin iPod/iPhone og kan spille den ud ligeså tro via Wadias iPod Transport.


Denne nyhed skal handler dog om den nye Mini DAC, men det er vigtigt at kende iPod Transporten for at forstå hvilke muligheder de giver sammen.


 


 Wadia 151 PowerDAC miniBetegnelsen “mini” refererer til størrelsen, og ikke til ydelsen. For Wadia har taget deres originale reference PowerDAC, digital-analog konverter, og forenet teknologien med et fysisk lille produkt der matcher iPod Transporten. Det er en ægte HiFi DAC, med samme renhed i lyden som i Wadias reference PowerDAC.


Selve ordet PowerDAC refererer også til, at det er en DAC med indbygget forstærker. Man kunne også kalde det en digital forstærker, med Wadia har valgt at bruge betegnelsen PowerDAC da det er selve DAC funktionen – digital til analog konverteren – der er i fokus.


Der er to digital coax og et digital optisk input, samt en USB indgang. Tilsluttes USB indgangen til en computer, kan denne PowerDAC også fungere som en højkvalitets digital-til-analog konverter for PC’ens media. Her fungerer PowerDAC enheden som et highend lydkort for PC’en.Med Wadia 151 PowerDAC mini, sammen med en Wadia iPod Transport bliver det muligt at forene iPod og computer verdenen, med den traditionelle HiFi stereo verden. Vel og mærke i den kvalitet der kræves, for at blive accepteret som en del af den verden.


Den indbyggede forstærker leverer 50 watt i 4ohm. Har et display med LED backlight, som ikke giver samme elektroniske støj som de “lysstofrør” der ofte benyttes til bagbelysning af LCD displays. Der er knapper til volume, mute, input valg og fase justering på fronten, og der følger en IR fjernbetjening med.


Kommer i sort og sølv farve.


Den danske på Wadia pris på 151 PowerDAC mini kendes ikke endnu, men den vil formentlig lande lige under 10.000 kr. En Wadia iPod transport koster omkring 3.000 kr. Selvom mange nok vil se det som forholdsvis dyrt, skal det ses i forhold til den ydelse man får. Med de komponenter, sammen med en iPod, kan der bygges et anlæg som kan spille lige op med langt dyrere stereo anlæg.


Vises frem første gang for offentligheden på Cedia udstillingen i september.


  


Videoer


Her er et par YouTube smugkig på den nye Wadia DAC. Lyden på YouTube matcher selvfølgelig ikke den kvalitet man vil opleve, men blot for at give en fornemmelse af anvendelsesmulighederne.
Kilde: Wassago HiFi

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.