Forside * Nyheder

PS3 Slim som blu-ray afspiller


De første observationer omkring den nye PS3 Slim som blu-ray afspiller er kommet.


Det er hjemmesiderne Engadget og Home Cinema Choice, der har udsendt deres anmeldelser af den nye PS3 Slim. Herefter har hjemmesiden blu-ray.com samlet informationerne fra de to, omkring hvordan PS3 Slim så er som blu-ray afspiller sammenlignet med den gamle model.


PS3 Slim er lidt langsommere til at indlæse en film, til gengæld bruger den væsentligt mindre strøm.


 


Indlæsningstider


Det kom bag på folkene fra Engadget, at den nye PS3 Slim faktisk er langsommere. Ikke voldsomt meget, men man er jo vænnet til at det normalt går den modsatte vej. Altså at nye modeller oftest er hurtigere end de gamle.


Selve disk genkendelsen tog den samme tid, men selve indlæsning af filmene tog længere tid. Eksempelvis blev filmen Watchmen indlæst på 27 sekunder på den nye PS3 Slim, mod 23 sekunder på PS3 60GB. Mindste forskel var 2 sekunder på Air Force One, og største forskel var 10 sekunder på The Nightmare before Christmas.


 


Strømforbrug


Strømforbruget er reduceret kraftigt, og det er nok det som har betydning for indlæsningstiderne også. PS3 Slim blev målt til 75W vs. 167W på PS3 60GB ved afspilning af blu-ray film. Disse tal er ved 120V.


Så PS3 Slim har nogenlunde halveret strømforbruget i forhold til den ældste PS3 60GB, selvom den stadig ligger meget højt sammenlignet med en normal blu-ray afspiller.


  


Støj


I forhold til PS3 60GB er støjen umiddelbart reduceret væsentligt på PS3 Slim. Hele 10 dB ved afspilning af blu-ray film, og det er meget for 3 dB er det som øret opfatter som en halvvering.


Dog stiger støjen fra den store 95mm 17-bladet blæser inde i kabinettet jo varmere den bliver. En af anmelderne bemærkede at halvvejs inde i filmen, var blæserstøjen på PS3 Slim steget til samme niveau som PS3 60GB.


 


Bitstream HD lyd


Det blev bekræftet, at PS3 Slim understøtter at sende HD lyden, fra blu-ray film, via HDMI bitstream til surround forstærkeren.


Home Cinema Choice oplevede dog HDMI handshake problemer i forhold til et Arcam AVR-600 surround receiver, mens PS3 Slim spillede fint sammen med en Onkyo TX-NR906.


 


HDMI CEC


Engadget prøvede også at forbinde PS3 Slim direkte sammen med et Sony TV, og lade den styre over HDMI via Bravia Sync (HDMI CEC). Konklusionen var at man kunne navigere i menuen, og starte/stoppe afspilningen, men heller ikke mere end det. Selve betjeningen af PS3 kræver stadig en rigtig fjernbetjening.


 


Diverse


Home Cinema Choice målte på selve drevet i afspilleren, og fandt det dårligere til CD og DVD end den originale PS3. Eksempelvis målinger på audio jitter lå på 461,7ps på PS3 Slim i forhold til 137,9ps på den originale PS3.


Som DVD afspiller fik PS3 Slim også dårlig karakter hos HCC. På målinger af frekvensgang (evnen til at overføre billederne fra DVD korrekt også de fine små detaljer) måltes et fald på 6,14 dB i den øvre ende.


Så konklusionen blev, at PS3 Slim er ringere end de tidlige modeller til CD og DVD. Så hvis det er vigtigt, er det noget man bør tage med i overvejelserne inden man skifter den gamle PS3 ud.


Tryk knapperne på fronten af PS3 Slim, til power on og eject, fandt Home Cinema Choice bedre at betjene end de berøringsfølsomme flader på de gamle modeller.


 


 


Kilde: Blu-ray.com / Engadget / Home Cinema Choice

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.