Forside Nyheder

Antenneforeninger giver digitalt tv fri


 De to største antenneselskaber i Nordjylland giver digitalt tv fri, og strøer samtidig gratis telefoni og gratis bredbånd ud til alle medlemmer.


De to største antenneselskaber i Nordjylland gør nu med ét slag digitalt tv til hver mands eje. I løbet af den kommende tid fjerner Hjørring Antenneselskab, HAS, og Aalborg-Nørresundby Antenneforening, AN-TV, krypteringen af det digitale tv-signal.


 


Frit digitalt tv


Nu slipper man også for at skulle have boks med programkort, for at se digitalt tv i de to store nordjyske antenneforeninger. Foreningerne, der tilsammen har ca. 70.000 medlemmer, stopper nemlig med at sende de digitale signaler krypterede. Fremover skal man bare have et tv med indbygget digitalmodtager af typen DVB-C.


“Vi har længe ønsket os en mere simpel adgang til digitalt tv. Mange af vores medlemmer har oplevet kravet om en boks med kortafgift som en forhindring ? og den fjerner vi altså nu”, siger Kurt Larsen, der er formand for HAS. Også Ole Davidsen, formand for AN-TV, er glad for den løsning, der nu er kommet efter konstruktive forhandlinger med Stofa.


“Det her viser, at vores foreninger ikke bare holder sig tidssvarende, men også, at vi er klar til de nye tider. Nu kan alle blive digitale ? og samtidig får antenneforeningens medlemmer tv-kanalerne i både digital og analog kvalitet helt uden besvær. Det sikrer blandt andet, at alle hjemmets tv forsat kan bruges uafhængigt af hinanden ? uanset hvor gammelt tv?et er, og uden brug af en boks foran.”


 


Også gratis telefoni og bredbånd


Men det nye koncept rækker ud over blot digitalt tv. Den digitale løsning omfatter også flere HD-kanaler, gratis telefoniabonnement og en gratis bredbåndsforbindelse til alle antenneforeningens medlemmer.


“For os var det ikke nok at få givet det digitale signal fri. Vi ønskede en komplet digital løsning, som også i fremtiden sikrer vores medlemmer endnu flere af de mange fordele, der giver at være medlem af en antenneforening”, siger de to formænd.


HAS og AN-TV vil i den kommende tid sætte konceptet på skinner, men på grund af forskellige tekniske forhold hos de to foreninger, vil det ikke ske samtidigt. Foreningen anbefaler sine medlemmer at følge med i planerne på de to foreningers hjemmesider.


 


Tæt samarbejde med Stofa


Det specielle koncept er udarbejdet i et tæt samarbejde med de to foreningers samarbejdspart, Stofa. Også her er man begejstret for det nye nordjyske koncept, som nu bliver grundlaget for et lignende tilbud til alle antenneforeninger. Et tilbud som for alvor vil sætte turbo på digitaliseringen af det danske tv-marked.


 


Kilde: AN-TV

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.