Forside * Nyheder

Politikerne skader fremtidens tv-udvikling


I sommers indgik politikerne en forhåndsaftale, om at inddrage de TV frekvenser, som skulle have været brugt til HDTV.


Det var drøftelser i medieaftalekredsen, her kort før sommer, om at inddrage TV-frekvenser til mobil bredbånd, der ligger til grund for forbrugerelektronik branchens skarpe udmeldinger nu.


De TV-frekvenser skulle nemlig have været brugt, til at skaffe mere HDTV på det digitale sendenet, og uden HDTV indhold vil sendenettet om blot få år være vingeskudt. Og da sendenettet netop blev skabt, med henblik på mere konkurrence på markedet for tv-signaler, så vurderes det nu at politikernes beslutning om at lukke af for 3.trin af det digitale sendenet – var for forhastet.


Branchen advarer ligefrem politikerne, om at fortsætte ad den nye vej uden en ny grundig overvejelse.


 


Politikerne skader fremtidens tv-udvikling ved at fjerne frekvenser fra tv.


?BFE (Branchen Forbrugerelektronik, red.) kan på ingen måde acceptere, at der tages sådanne vidtrækkende beslutninger på et område, der får så store konsekvenser, uden at eksperter og involverede aktører bliver hørt.?


Sådan lyder det i et holdningsbrev fra BFE, der med ?sådanne sager? henviser til, at partierne bag medieforliget har accepteret, at MUX7 bliver anvendet til andet end broadcast, og at der foreslåes en ændret kanalplan for de første seks MUX?er.


?Det er os bekendt ikke sket i dette tilfælde, hvorfor vi må anmode om, at beslutningen stilles i bero og tages op til fornyet overvejelse, når der er udarbejdet ekspertvurderinger og konsekvensanalyser…?


BFE peger på, at beslutningen vil skade overgangen fra SD til HD, idet der så vil være plads til så få HD-kanaler, at det bliver svært at fastholde en egentlig konkurrence på jordnettet, når der engang kun er HD-kanaler.


BFE advarer desuden imod, at der sker kanalomlægninger på de første MUX?er inden 2012, da det vil skade stabiliteten i systemet og tvinge forbrugerne til – unødigt – at ændre på deres installationer.


DR, der i øjeblikket er Europas førende med en jordbaseret  HD-kanal fra 1. november, har også peget på, at den manglende MUX 7 til tv kan sætte denne førerposition over styr.


På samme måde er TV 2’s muligheder, for at søsætte en HDTV udgave af kanalen på det digitale sendenet, stærkt forringet.


 


Kilde: BFE

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.