Forside Styling Layout: Uden komm.

Recordere.dk tester Wireless Home Audio


Recordere.dk tester Linksys Wireless Home Audio og Media Hub


I vinteren 2009 gav Linksys recordere.dk?s brugere som nogen af de første mulighed for at se og høre deres nye mediaplatform. Wireless Home Audio er Linksys bud på, hvordan trådløs musik og billeder skal flyde frit i hele hjemmet.


Recordere.dk har nu i en længere periode haft systemet til test, og her kommer så vores erfaringer. De enheder vi har haft til test er:  • NMH405 Media Hub med LCD display
  • DMC250 Media Director
  • DMP100 Media Player
  • DMRW1000 Remote controller
  • MCCI40 iPod dock


 


Udpakning og installation


Alle kasser er smukt dekoreret med både CISCO og Linksys?s logo, og man kan tydeligt se hvad kassen indeholder, og hvad det er man har købt.


Den eneste enhed, der krævede installation fra en PC, var Media Hub?en, hvor man med den medfølgende CD installerede, navngav og klargjorde Media Huben.


 NMB405 Media Hub

Media Huben er på alle måder et interessant bekendtskab. Det er en NAS, der vil mere, og desværre derfor kan mindre som NAS.


Det er den centrale lagringsenhed, og den model vi testede havde 500 GB SATA harddisk indbygget. Ved et tilfælde kom vi til at trykke på knappen foroven, og der åbnede bæstet sit indre, der viste, at der faktisk var plads til yderligere en harddisk, og på 3 linjer i manualen kan man se at man kan downloade den fulde manual til Media Hub?en på Internettet.


I starten af vores test var jeg ikke så begejstret for Media Huben, fordi den bl.a. ikke kunne spille AAC filer, som var DRM fri og købt på iTunes. Men en opdatering der kom i indeværende uge, har løst det problem, ligesom visning af cover art (cd omslag) nu virker meget bedre.


Installationen er let, og kræver blot man tænder indsætter en CD i PC?en, og så følger vejledningen i installationsprogrammet.


Jeg kan godt lide det lille display, der er på forsiden af enheden. Der giver mig de vigtigste informationer omkring diskplads, netværksopsætning og aktuel firmware version. Det er også rart, at opgradering af firmware kan ske 100% via det lille display, der viser at nu er der ny firmware, og man så let kan vælge at opgradere uden at skulle på via en computer.


Udover display på forsiden er der også en USB port og Compact Flash og SD / Memory stick indgang.
 
Media Hub?en er 100% DLNA og UpNp kompatibel, og da jeg kører Windows 7, dukkede den op i både Windows Media Player og alle andre steder i huset, der er DLNA kompatibel. Ligesom min PS3 og Xbox 360 så Media Hub?en med det samme.


  


En anden ting jeg godt kan lide ved produktet, er det stærke Webgrænsesnit den har. Hvor man udover at sætte den op, også kan afvikle media filer, uanset om det er billeder, film eller musik. Det fungerer rigtigt godt, og selv uøvede kan let finde deres musik frem. Det virker både på PC og Mac som vi også testede på.


Jeg er dog ikke så vild med Media Hub?ens Windows sharing del. Man kan ikke kodeordsbeskytte dele af sine foldere, så f.eks. børnene ikke kan se film der er for uhyggelige, eller man kan gemme sine fortrolige dokumenter, uden at være bekymret over at disse dokumenter findes let af alle der har adgang til nettet. En anden ting, der bekymrer mig, er at performance på Media Hub?en via net er dårlig. Jeg har et ret godt 1 Gigabit net, og alligevel syntes jeg aldrig at jeg kommer i nærheden ved overførsel af data.


  


Media Hub?en understøtter FTP, iTunes, Windows Sharing, og den afspiller de fleste musik typer (WMA, MP3, WAV, AIFF, FLAC, AAC og AAC+), dog skinner det igennem at  Apple Lossless og WMA ikke er supporteret. På levende billeder er afviklingen afhængig af hvad codecs du har på din klient PC /spillekonsol), og man bliver hurtigt træt af at se film i den lave opløsning som web interfacet tilbyder, og falder så tilbage til sit DLNA kompatible TV.


Media Hub?en har ikke indbygget trådløst netværk, og er ikke en nødvendighed for resten af Wireless Home Audio serien.


Personligt syntes jeg ikke at Media Hub?en er den ideelle løsning til hjemmet, da den mangler nogle ret basale ting, for at kunne overtage rollen som NAS, som f.eks. fil og foldersikkerhed, men hvis man blot har brug for en god medie delings / afviklings platform så er Media Hub?en et godt muligt valg.


 Medie Director / Media Player / iPod Dock & Wireless Remote


Medie Directoren er en aktiv lydafspiller, der har indbygget forstærker til højttalere, ligesom den har ind og udgange til andre lydenheder. På forsiden sidder der et stort LCD display, som ikke er touchfølsomt, og skal navigeres med fire knapper, der er dumt placeret i hvert hjørne af skærmen. Især når man lige neden under displayet har det der ligner et navigations hjul, men bare er en cirkel i krom. Det er især forvirrende at den knap der lige før repræsenterede ?til højre?, nu pludselig repræsenterer ?ned?. Det er ikke særligt brugervenligt, og burde give en skriftlig advarsel til designeren. Man kan naturligvis vælge at bruge den medfølgende fjernbetjening, og den virker faktisk rigtigt godt sammen med anlægget.


Alting er dog ikke skidt. Det er en rigtigt god afspiller med masser af funktioner, som man kan komme til at holde af. Dens Internet Radio browser er god og let at bruge, p.g.a. det store display.


Jeg tilsluttede den medfølgende iPod Dock (obs: ekstra tilbehør), og Medie Directoren genkendte straks enheden, og man kunne browse både kunstner og album.


Ligesom på Media Hub kan man firmware opdatere enheden direkte fra displayet, og behøver ikke at installere software.


Media Director understøtter uPnP, og finder uden problemer både Media Hub?en og min Linksys DS207+, som til dagligt er min medie server.


 


 


For at få fuld glæde af Wireless Home Audio, er det nødvendigt at købe den store fjernbetjening, der hedder DMRW1000, der har en touchskærm, så man let kan bladre og søge sin musik. Pludselig giver det hele meget mere mening, når man kan browse sine enheder (Zone musik ala SONOS), og samtidigt styre sin iPod direkte fra skærmen på fjernbetjeningen. Det morsomme er at fjernbetjeningen har den selv samme cirkel som på Media Directoren, men på fjernbetjeningen kan man faktisk bruge den til at navigere.


Jeg er dog ikke begejstret for trykskærmen der virker meget unøjagtig. Jeg kalibrerede den flere gange, og alligevel havde den tendens til at sprænge til bogstavet til højre for det jeg trykkede på, når jeg f.eks. skulle søge efter et nummer. Ligesom jeg oplevede at batterilevetiden var meget begrænset selvom jeg flere gange ladede den op.


Til gengæld var navigationen responsiv, og opsætningen var ganske let. Man skal blot tilmelde den på ens trådløse netværk, så finder den selv de enheder som man kan spille fra og spille til. Jeg vil sige, at fjernbetjeningen minder meget om SONOS’s gamle fjernbetjening dog med fingertouch, men ikke kan følge med den nye SONOS fjernbetjening eller med iPhones tilsvarende. Hvis Linksys her ville score billige points, burde de som andre spillere lave en remote der virkede på f.eks. iPhone / iPod touch.


  


Wireless Player er en Media Director uden display, og der er heller ikke en medie port til f.eks. iPod. Til gengæld er den lille, og kan gemmes væk uden problemer. Den kan let styres med den store fjernbetjening. Men jeg syntes faktisk enheden, der koster over 2.200,- er for dyr.


Wireless Home Audio understøtter flere zoner, og det vil sige, at du fra fjernbetjeningen kan bestemme hvilke enheder der skal spille hvad. Du kan f.eks. holde fest i hele huset og sende samme musik ud til alle enheder, eller vælge rolig musik i soveværelset mens du hører Medina i stuen.


 


Konklusion


Kigger man på Wireless Home Audio som helhed, er det godt tænkt igennem. Enhederne finder selv hinanden, så snart de er på samme net, og både fjernbetjening og opsætning er rimeligt nemt. Systemet ligger i samme prisniveau som f.eks. Sonos, og jeg ville personligt overveje en ekstra gang om hvilket af de to det skulle være.


Nogen kan lide at anlægget er noget der kan stå fremme, og det kan Media Directoren, især med højttalere på siden, er det en god afspiller til f.eks. køkken og kontor.


Det er vigtigt at understrege at Media Hub?en og Wireless Home Audio ikke er nødvendige for hinanden. Så man kan godt købe Wireless Home Audio, og så bruge en anden DLNA / uPnP kompatibel NAS som f.eks. Synology eller QNAP osv. Medie Hub?en 405 kan købes på nettet til ca. 2.100,-


Man kan købe Premier kit?et af Wireless Home audio, og så får man sæt til to rum. Inkluderer en Director med IR fjernbetjening, en Player med IR fjernbetjening og den trådløse fjernbetjening for 7.999,- 


 


Spørgsmål ?


Har du spørgsmål til denne anmeldelse eller produkterne her, er der oprettet et emne i forummet.


Spørgsmål til anmeldelsen af Wireless Home Audio

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.