Forside Styling Layout: Uden komm.

Anmeldelse af TviX 6600A mediaafspiller


Indledning


Koreanske DVICO har længe været blandt de førende på allround medie afspillere, når det især kom til video. Siden de kom frem med deres murstenslignende kasse, der kunne spille DVD ISO filer, og senere deres velkendte tønder, der kunne spille HD, har de været det firma man kiggede efter, når man skulle se hvad normen var.


Det at være front runner har ikke altid været en fordel, fordi TVIX også har introduceret så mange firmware versioner med graverende fejl, at deres loyale kundeskares tålmodighed til tider har været spændt alt for hårdt for.


Nu har DVICO så introduceret den efter egne ord “Ultimative medieafspiller” med modellen HD-M6600A/N. Recordere.dk har som nogle af de første i Danmark haft modellen til test, og må indrømme at ultimativ er den nok ikke, men den har klart potentiale til at blive det.


Vi skal i denne anmeldelse se den efter i sømmene, og prøve at komme så dybt som muligt ned i detaljerne på, hvad man kan og ikke kan med 6600’eren.


Enheden vi har fået fra AV-Connection kommer som standard uden harddisk og DVB-T tuner, men er til testens formål blevet udstyret med en 1 TB harddisk og T-441 DVB-T dobbelt tuner, så 6600’eren også kan fungere som en DVB-T optager.


Jeg har selv været TVIX ejer på godt og ondt siden C3000U, og har haft samtlige modeller op efter. Jeg har derfor længe set frem til 6600’eren, fordi de med 6600 skifter SIGMA chipsettet ud med en grandvoksen RT1283DD 400MHz processor. Det skulle ikke alene gøre HD afvikling endnu mere flydende, men også give bedre muligheder på operativsystem fronten. Jeg har dog ikke haft problemer med HD afspilning af 1080P materiale med 6500A, som er forgængeren. Den spillede også HD i 1080/24p uden problemer.


 


Udpakningen


TVIX 6600 ankom i en kasse, der mest af alt minder om en kasse til en 299 kr. DVD afspiller fra BILKA. Kassen har håndtag, så den er let at bære hjem fra butikken, og selvom det meste er luft, er det dejligt at se, at man overraskes positivt når man pakker den op, og finder det flotte allu kabinet, med TVIX logoet trykket ned i metallet. Kassen indeholder manual, CD med software til fildeling, en fjernbetjening med batterier samt diverse kabler der iblandt HDMI.


En anden glædelig overraskelse, er at TVIX har fjernet det frygtelige navigations hjul, som er på forsiden af 6500A modellen, og som lyser op som et ambulance blink. Dette er erstattet af flotte diskrete knapper på toppen af kassen.


Kabinettet virker solidt, og der var ingen knirkelyde eller på anden måde oplevelse af at det var et “billigt” plastik produkt. Og selv konen syntes at kassen er flottere end tønden 7000A eller stenen 6500A. Den er dybere end 6500A, men mon ikke det er gået op for DVICO at det er måden at løse de mange temperatur problemer de har haft i tidligere modeller. Der sidder en ret stor blæser i venstre side af kabinettet, men i tændt tilstand hører man den faktisk ikke.Tilslutninger


På bagsiden finder man i øvrigt følgende ind & udgange.


– HDMI 1.3
– COAX og optisk lydudgang
– Composite video udgang
– Analog audio ud
– 10/100 Mbit netstik
– 2 USB host samt 1 USB slave stik
– indgang til 220 V power.
– Slot til indbygning af DVB-T tuner, som findes i enkelt og dobbelt tuner model


På venstre side finder man udover blæseren også SD og MSPRO kort indgange. På højre side er monteringsslottet til harddisken. Desuden er der indbygget 802.11n trådløst netværk indbygget.


På fronten er et flot display og på toppen er navigations- og afspilningsknapper.


 


Harddisk


TVIX 6600A kommer uden harddisk, men man kan let installere en 3.5″ SATA disk, og da harddisken formateres med NTFS, kan størrelsen på disken være lige så stor som de allerstørste harddiske der findes på markedet nu, og også mange gange større i fremtiden. Afspilleren kan samtidigt fungere som USB disk, så kan den formateres med NTFS under både NT, XP, VISTA og Windows 7. Mac’s filsystem er ikke understøttet. Hvis man ikke ønsker at installere en harddisk i boksen, kan både USB og NAS drev understøttes. Et godt tip til folk, der køber harddiske til medieafspillere. Gå efter Greenline harddiske, da de oftest afgiver væsentligt mindre varme, og samtidigt bruger mindre energi. Til testen her, har vi smidt en WD 1TB Greenline harddisk i.


Installationen af harddisk er ganske let, og kræver hverken skruetrækker eller højere teknisk uddannelse. En lille lækker krom plast anordning sættes på siden af harddisken uden skruer, og så skubbes den på plads i siden af afspilleren. Da den bruger SATA, glider harddisken simpelthen bare på plads i stikket. På de gamle modeller skulle man selv montere kablet på harddisken.Afspilleren skal dog lige forbi en computer, hvor den skal tilsluttes som USB drev, så harddisken kan formateres og “optankes”.


Vi havde som sagt også fået en DVB-T dual tuner, og den var ganske let at montere uden værktøj. Man skal blot bruge en 2 krone eller lignende, til at lirke et dæksel af på bagsiden, og så skubbe tuneren på plads i enheden, hvorefter man låser den fast med en lille rød knap.


 
Annonce:
TViX HD MPEG4 DVB-T dual tuner til bla. TViX M-6500 og M-6600Annonce:

 


Anmeldelsen er delt over flere sider.


Brug navigeringen til højre her nedenfor til at bladre.


Næste side: Ibrugtagning, DVB-T opsætning og netværksopsætning


$$PAGE$$


Ibrugtagning


Når harddisken er monteret og tanket op, så er det tid til at tilslutte TVIX’en til TV’et eller forstærkeren. Dette kan gøres via HDMI kablet (jeg går ikke ud fra at nogen køber en HD afspiller for at bruge composite udgangen, og jeg har derfor ikke testet den. Hvis nogen mod forventning bliver skuffet over det, så er man velkommen til at skrive en kommentar i debat tråden til anmeldelsen).


Opstarten af TVIX enheden tager 20-30 sekunder, men allerede efter få sekunder kommer der et TVIX logo på skærmen, og ikke som på tidligere modeller, hvor man sad længe og kiggede på LED displayet på afspilleren for at se “Boot” og senere “loading” teksten for at sikre sig at den ikke var crashet.


Efter opstart kommer DVICO’s nye bruger interface, som de kalder “revolver UI”, som mest af alt minder om et forkølet forsøg på at efterligne Apple. Det er et hjul, hvor man kan vælge imellem de forskellige funktioner i TVIX’en. MOVIE for at se film (burde nok hedde Video som i gamle dage), Music, Photo, HDTV, Record List, SETUP og så det nye IMS, som er Internet funktionalitet hvor man kan bruge bl.a. YouTube og læse RSS feeds og se vejret, men det vender vi tilbage til senere i anmeldelsen.


DVICO gør ikke så meget ud af deres bruger interface, men på den anden side så er det vel heller ikke det vigtigste, så længe den afspiller video og lyd hurtigt og let.


TVIX opsætningen tilbyder 6 menuer.


  


System Settings, indeholder de indstillinger som er generelle for enheden.


Menusprog er som standard engelsk, g da der ikke findes dansk sprog til menuerne, så bliver den på engelsk indtil videre.


File List Type, er en forbedret måde at vise medieoversigten på. På de tidligere modeller kunne man vælge mellem listevisning og ikoner. Dem har man stadig på 6600’eren, men har også fået en “Preview” mode, hvor den simpelthen begynder at afspille videoen i et lille preview vindue. sjov feature, der dog forsinker bladre funktionen en del.


Udover det, kan man sætte dato/tid manuelt eller via netværk, screensaver timeout, og så er der en anden ny feature “Auto Run”, der gør at du kan sige at boksen skal starte med at afspille fra der du var sidst, eller afspille en tilfældig film. Det sidste virker ikke særligt brugbart, med mindre man er en familie der har svært ved at blive enige om hvad man skal se, og derfor lader TVIX’en bestemme.


Man kan også justere skærmen og teste disken for fejl. Den kan dog ikke reparere disken, ligesom den ikke kan formatere disken. Alt dette skal stadig ske med TVIX’en som USB slave på en PC.


  


I “Audio & Video” indstillinger kan du vælge om TVIX’en skal køre NTSC eller PAL ligesom du kan vælge om lyden skal være analog eller digital. Hmmm, svært valg. Men DVICO har gjort det nemmere at få den ideele indstilling af alle settings, da du kan vælge All Digital, All Analog eller Custom, hvor du på HDMI og SPDIF kan vælge hver enkelt lydtype skal være analog eller  digital.


Video out kan indstilles fra NTSC, PAL i 720P 50/60Hz og 1080i 50/60Hz og 1080P 50/60Hz. Der er ikke mulighed for at vælge lavere opløsninger, og man kan heller ikke vælge “Auto Detect”, så den selv sætter sig efter kildematerialet. Den har dog en Video Auto Switch, hvor den kan springe til 1080p 24Hz. Desuden kan man vælge Video Aspect Ratio 16:9, 4:3 og Pan/Scan og Letterbox.


 


DVB-T opsætning


Har man installeret en tuner i 6600’eren kan man også sætte kanaler op fra SETUP menuen. Desværre er Danmark så ubetydelig på den store scene, at man er nødt til at vælge Sverige som land for at kunne scanne efter kanaler, ligesom dansk ikke er en option i sprog menuen.


Jeg bruger normalt DVB-C igennem YouSee, så jeg måtte skynde mig ud og købe en lille stue antenne. Det blev en “One for All” Ultra Flat til 499,- i Elgiganten med tilhørende forstærker, og så regnede jeg med at jeg var godt kørende på “Det nye signal”. Her skal det lige skydes ind, at jeg bor på en lavt liggende grund, og mit arbejdsværelse vender væk fra Gladsaxe / Hove senderne, så forholdene er ikke optimale.


  


Jeg satte scanning i gang, og skanningen tog vel 5-10 minutter, og til min store overraskelse fandt den faktisk alle BOXER kanaler og “Free2Air” også. Så jeg kunne komme i gang med at teste PVR / DVB-T senere. Den fandt også Canal 9 som p. t. er gratis hos Boxer, og det viser at den også understøtter mpg4 med HE-AAC lyd.


  


En skæg lille opdagelse, er at der i opsætningen af HDTV (DVB-T) er et disabled TV-INPUT punkt, og der kan man se “Air” som valg. Mon der er en kabel tuner på vej, eller mon det er til de andre tuner typer, der findes til Asien.


  


Man kan også sætte PVR settings, hvor man vælger Timeshift længde. Den er som standard sat til 2 timer, men kan sættes op til så meget plads du har på harddisken, eller minimum 30 minutter. Man kan også vælge om Timeshift skal starte automatisk, eller kun starte ved tryk på pause. En generel ting jeg savner her, er alle steder i opsætningen, hvor man kan vælge fra en liste, ville det være smart om DVICO skrev på skærmen hvad konsekvens ens valg havde.


 


NetværksopsætningI netværk kan man vælge hvad net man bruger (trådløs eller kabel), og man kan scanne efter trådløse eller indtaste dem manuelt. TVIX kan med trådløst p. t. kun arbejde med ikke skjulte netværk, og understøtter WEP og WPA kryptering.


Desuden kan man sætte netdrev op, og der understøtter TVIX 6600 ligesom foregængeren SAMBA og NFS.


På netsiden kan man også se brugernavn og password til den indbyggede FTP server, men man kan IKKE ændre det.


På MISC indstillingerne i setup, kan man sætte slideshow settings, farve på undertitler, og DVD smart navigation op, så en film springer menuerne over, samt vælge hastighed på blæser og eventuelt sætte folder password.


Hvordan virker 6600’eren så?


Inden jeg går i gang med at teste PVR og Medie afspilleren TVIX 6600A/N, vil jeg gerne lige runde IMS (Internet Media Service) delen i 6600’eren. IMS er DVICO’s forsøg på at lave “Internet TV” og Internet Widgets. Men for at gøre det kort.


 
 


RSS Læseren


Lad os bare understrege med det samme, og så gøre det så kort som et RSS feed er. RSS læseren er intet værd. Man kan ikke bruge den til noget som helst på TVIX’en. Kvaliteten i visningen er elendig, og man skal kende den fulde url til RSS feedet, da TVIX ikke kan læse RSS headers fra en standard web side. Det er en 100% om’er. Totalt ubrugeligt. Og de feeds der virker, er så langtsomme, at tekst TV’et er en meget bedre løsning.


  


Vejret


Alle klager over vejret, og på TVIX’en er det ingen undtagelse. Vejret er OK, man skal køre frem fra Europa, Danmark, Copenhagen (hvis man da bor der), men så får man da en 5 døgns udsigt man kan læse. Ikke videre kønt.


  


Web Channels (YouTube)


Crasher hver eneste gang jeg forsøger at bruge det. Så heller ikke det er brugbart


 


Picasa webalbums


Hmmmm,mere er der vist ikke at sige om det.


Alt i alt, kan TVIX tage deres INTERNET services og kaste dem over skulderen. De er ikke den plads som menuen tager værd.


Ja, det kan godt virke som en hård start på anmeldelsen, men netop IMS skulle jo være det helt store nye i forhold til 6500A/7000A, som allerede findes på markedet, og med den nyeste firmware jo understøtter bl.a. UPnP som ellers også er nyt på 6600. Så lad os endeligt glemme IMS inden vi fortsætter.


 
Annonce:
TViX HD MPEG4 DVB-T dual tuner til bla. TViX M-6500 og M-6600 


Anmeldelsen er delt over flere sider.


Brug navigeringen til højre her nedenfor til at bladre.


Næste side:  Optagelse via DVB-T tuner


$$PAGE$$Optagelse via DVB-T tuner


At kunne montere en dual tuner i en medieafpiller er da rigtigt godt, og rigtigt brugbart, dog savner jeg muligheden for at tilslutte en kortlæser, så man også kunne få betalingskanalerne, da oplevelsen ellers bliver meget ensidig fra DR og TV2 og så de svenske / tyske kanaler man ellers kan fange.


Hvorfor TVIX har valgt at kalde TV delen for HDTV i stedet for DTV, skal jeg ikke kunne sige, men faktum er at den viser både SD og HD i god kvalitet, og interfacet er faktisk OK, når man tænker på hvordan andre dele af TVIX’ens interface ser ud. En anden ting jeg savner, er at den markerer at den kan se at en kanal er kodet, så man ikke tror, at signalet ikke er godt nok.


Jeg kunne f.eks. efter scanning se både TV2 Charlie og TV2 News i oversigten, men naturligvis ikke se billedet. Ingen ting viste at de var kodet, og her kunne jeg godt have brugt tid, hvis jeg nu var i Tyskland for at se om jeg kunne tune bedre.


  


For at starte TV delen, skal man enten vælge HDTV i menuen eller trykke på HDTV på fjernbetjeningen. Der er en underlig pause på 5-10 sekunder når man vælger TV delen før der kommer billede på skærmen, så der kunne TVIX måske bruge deres magiske firmware evner til at optimere lidt i softwaren.


Program Guiden viser kun et program af gangen, men den gør det pænt, og den har hele tiden et PIP billede kørende af den kanal du startede guiden på, så du kan følge med, mens du finder noget bedre at se. Du kan køre cursoren ned på en senere udsendelse og så let med OK vælge at enten optage, eller minde dig om at se udsendelsen.


Du kan også bladre i mellem de forskellige stationer og direkte fra guiden så vælge en anden udsendelse at se. Det virker fint, og guiden er rigtigt hurtig at navigere rundt i, men der er som sagt ingen “board” funktion, hvor man ser flere kanaler på samme side med en Gant oversigt. Ros skal dog gives for at den ved alle udsendelser viser hvor lange de er.


  


Billedkvaliteten er god men ikke prangende, og sammenligner jeg med den indbyggede tuner i mit Sony TV, så er der forskel til fjernsynets fordel. Billedet virker mere grynet på TVIX’en, end det er på TV’et, men det er stadig en fin kvalitet til et mediecenter.


Jeg ville gerne fortælle mere om hardwaren i tuneren T441 jeg testede, men det har ikke været muligt for mig at finde frem til mere detaljeret info på den. Den kører dog fint, og da det er en dual tuner, kan jeg se en kanal mens jeg optager en anden.


 Undertekst taget direkte fra tp strøm fra TVIX


 


Mange har spurgt om 6600’eren understøtter DVB-T undertekster, og derfor var et af de første områder jeg kastede mig over netop dette. Jeg har kun Free 2 air kanaler og Canal 9 at teste på, og DR1/2 er ikke så skarpe til at sende underteksterne ud i DVB strømmen, men nærmere hardcode dem direkte ind i udsendelsen. Men når jeg kigger på en .tp film som den har optaget, så kan jeg se at der i filen er både Teletext Dansk og DVB Subtitles Dansk. Desiden er der Teletext Subtitles for hørehæmede også på dansk.


Der er dog ingen tekster i de strømme jeg modtager fra DR. Jeg prøvede så Water Rats fra Canal 9, også her blev der på skærmen vist danske undertekster, så håbet var lysegrønt. Men desværre. Også der bliver teksterne hardcodet ind på optagelsen. Så svaret er. Der er danske undertekster på, og det virker, men du kan ikke selv vælge, at slå dem til og fra. Jeg har ihvertfald ikke haft held med det.


Men udover det, mener jeg faktisk at PVR delen er rigtig god. Du kan starte en optagelse når du sidder i en udsendelse, og et enkelt tryk på REC sætter den igang med at optage den igangværende udsendelse, og længden på optagelsen bliver automatiskt sat til den resterende tid. Du kan som sagt også bruge Guiden til at sætte din timer, men det er vel også forventeligt. Timeshift er også understøttet, og kan aktiveres ved at trykke på play/pause knappen, eller som tidligere skrevet sættes til automatisk opstart i settings menuen.


Timer menuen, der kommer frem når man trykker på Schedule knappen er intet mindre end fantastisk. Den er enormt brugervenlig, og selv min nærmeste som ellers ikke er særlig teknisk kyndig i gadget verdenen kunne sætte timeren uden problemer. Dog savner jeg 24 timers ur, når timeren skal sættes. Så man skal lige huske PM/AM problematikken når man optager boksning om natten.


Konklusionen på DVB-T / PVR delen er klart bestået med plads til små forbedringer på opstartstid og bedre support for DVB undertekster. Men så længe den optager de danske undertekster med, så kan det gå. Og tuneren er kommet for at blive i vores TVIX, for nu skal TVIX’en med i campingvognen i stedet for den DILOG boks vi ellers har haft med.


 
Annonce:
TViX HD MPEG4 DVB-T dual tuner til bla. TViX M-6500 og M-6600 


Anmeldelsen er delt over flere sider.


Brug navigeringen til højre her nedenfor til at bladre.


Næste side:  Medieafspilleren


$$PAGE$$ 


Medie afspilleren


TVIX har altid været kendt for at kunne spille næsten alt hvad du puttede i den, og i 6600’eren er det ikke nogen undtagelse.


Ifølge manualer og hjemmeside, skulle den kunne spille følgende formater.


– MKV, AVI, VOB
– ASF, WMV
– MPEG1/2/4 Elementary (M1V, M2V, M4V)
– MPEG1/2 PS: M2P, MPG
– MPEG2 Transport Stream: TS, TP, TRP, M2TS, MTS
– ISO, IFO
– MOV(H.264), MP4


Jeg har ikke dem alle til rådighed, men har testet følgende: MKV (720P / 1080P), AVI (DivX), VOB (foldere), WMV, TS og TP samt IFO foldere og ISO images samt nogle videoer fra iTunes.


Genrelt må man sige, at uanset hvad jeg sætter den til at spille, så virker det bare. Jeg oplever ikke hakken uanset om det er SD eller HD materiale jeg beder den spille., men det gjorde jeg nu heller ikke på de seneste versioner af firmwaren på 6500A/7000A. Tvix har altid været rigtigt gode til den slags, og selvom der i perioder har været problemer med firmware, så virker 6600 på netop afviklingsområdet meget moden.


Når man spiller video, kan man med menuen justere lys og farve hvis dette er nødvendigt, men med HDMI signal foretrækker jeg et 1:1 billede. En ting jeg dog savner, eller ihvertfald ikke har fundet, er en mulighed for at justere lyd/billede, hvis det imod forventning er ude af sync.


  


Under afvikling af MKV filer, kan man i subtitles udover valg af sprog også justere størelse på skrifttypen ligesom man kan justere forsinkelse på visning af undertekster. Samtidigt kan man justere hvor højt oppe underteksten skal stå. Smart feature, især hvis skrifttypen er svær at læse. Dette virker naturligvis ikke på DVD / VOB, da disse undertekster ligger som billeder.


En anden smart feature, er at man med en Zoom knap nu trinløst kan vælge zoom ind/ud instilling, så man kan fylde billedet 100%, hvis man da har de lyster. Man kan også direkte under afvikling af video trykke på 16:9/4:3 knappen, og så skifte imellem de forskellige visningstyper.


Valg af audio og undertekster foregår let ved tryk på en knap på fjernbetjeningen, og jeg har ikke oplevet at den crasher under afvikling af film. Heller ikke når jeg browser igennem folder strukturen, uanset om jeg har valgt icon, list eller preview visning.


Til gengæld er jeg lidt skuffet over spoling i mediefilerne. På tidligere modeller syntes jeg det gik mere glidende, mens det på 6600’eren virker meget hakkende, og tilfældigt hvordan den spoler. Ligesom man kan springe 15 sekunder ved at vælge op og ned knappen på fjernbetjeningen.


  


Til gengæld er dens “GOTO” funktion rigtig god, hvor man kan ramme direkte på 45’ende minut i filmen, hvis det er der de kysser hinanden. Det er meget brugbart, hvis man er nødt til at stoppe i en film, så lige at minde sig selv om at gå til f.eks. 1:24.10. Hvis man har en dårlig hukommelse, kan man også vælge at bruge afspillerens bookmark funktion, hvor man kan få en liste over film man har afbrudt, og så genoptage dem fra der hvor de var da du forlod dem. Man kan dog ikke selv markere bookmarks i film, og jeg kiggede længe efter den knap.


Et spørgsmål vi fik i forum, var “Virker visning af ikoner og cover art som tidligere”, og til det er svaret: hmmm, ikke helt sikker. Jeg har brugt de guides som findes på nettet (bl.a. mpcclub), hvor man smider en icon fil ned i folderen, samt en folder.jpg og en fil, der så hedder det samme som medie filen. Baggrundsbilledet skifter, men jeg kunne ikke få film til at vises som cover art. Men jeg har også set andre have samme problem med 6600’eren, så mon ikke det er et issue som DVICO kigger på. Så jeg kan ikke give et endegyldigt svar, så derfor hmmm.


Som jeg også skrev i vores “smugkig”, så testede jeg også afvikling af video via UPnP. Der testede jeg via trådløst netværk, og det med resultatet SD video godkendt, HD video hakkende. Samme test er nu gjort med netkabel monteret, og der var resultatet godkendt på begge typer video, og her kom svaret så også på, om TVIX 6600 kører Gigabit eller 100 Mbit som højeste hastighed på ethernet. Svaret er “100 Mbit” tsk tsk. Dette kan også mærkes på den indbyggede FTP server, der aldrig kan svinge sig op i en performance, der er værd at tale om. Top speed var da jeg flyttede en TS fil over fra min PC, og der havde jeg 5.5/6 MB/sek. Det tyder alså på 100 / half duplex.


Enheden understøtter p.t. ikke AVCHD, men der skulle snart komme en opdatering, der gør at den skulle understøtte AVCHD LITE, som de fleste HD videokameraer kører med. Men konklusionen på video afvikling er. Det spiller godt, og overbevisende. Og de videoer jeg kan se på VLC på PC virker også på


 


Billedvisning


TVIX’en viser fint billeder i formatet JPG, og jeg har kastet endog store billeder i 12 Mpix efter den, og alligevel spiller den med. Den viser fint slideshow, og selvom den ikke når hverken PS3 / Wii’s gallerivisning, så viser den fint billedet, den kan rotere og lave meget simple fades imellem billederne. Zoom virker også fint.


  


Musik


At den kan spille mp3 og WAV, er der jo intet nyt i, men en af nyhederne med 6600’eren skulle være afspiling af lossless audio i FLAC formatet. Og Ja, det virker. Ikke fordi jeg tror så mange vil bruge TVIX’en til musik afspiller, fordi man hver gang skal tænde sit TV for at finde musik, og der findes så mange andre gode løsninger til det.


 Jeg har også testet iTunes m4a filer, købt i iTunes store, og også det spiller fint. Jeg bemærker dog, at uanset hvad jeg beder den om at spille, så tager det 2-3 sekunder før den begynder at spille. Det er da ærgeligt, når man tænker på at filen ligger på dens egen harddisk.


 
Annonce:
TViX HD MPEG4 DVB-T dual tuner til bla. TViX M-6500 og M-6600 


Anmeldelsen er delt over flere sider.


Brug navigeringen til højre her nedenfor til at bladre.


Næste side:  Konklusionen


$$PAGE$$ 


Konklusion


Er det så “Den ultimative medieafspiller”. Svaret er Tjaa. Det er ihvertfald den bedste lige nu. Hvis man kigger i den prisklasse. Man kan altid argumentere mellem HTPC’ere og medieafspillere, og der er godt og skidt ved begge.


Men har du brug for en god alsidig medieafspiller, der nærmest tager alle formater, og tager dem uden at brokke sig, så er TVIX M6600A/N et rigtigt godt valg, der med sin pris på 2.500,- + 900,- til tuner samt 600 kr. til en harddisk, stadig ligger i den lave ende.


Nuvel, der findes Popcorn Hour som også laver en fed afspiller, men jeg syntes faktisk at TVIX lige er lidt bedre, men også noget dyrere.


Ville jeg selv købe den? Ja, og det har jeg. Ville jeg gøre det hvis jeg havde en 6500A/7000A? Nu har jeg jo gjort det, men jeg er også nørd. Men ellers ville jeg nok tænke to gange. 6500 familien er også ganske udemærket, og har man ikke behov for det trådløse net og de “fantastiske Internet tjenester”, så er 6500A stadig en lige så god afspiller, og selvom der er forbedret brugerinterface, og nogle nye smarte features, så ville jeg nok vente en firmware version eller to, for at se om AVCHD kommer og om IMS kommer til at virke bare lidt overbevisende.


Men skulle jeg ud og købe en medieafspiller for første gang, og jeg havde pengene til en TVIX 6600A/N, så var det den jeg valgte.


 


Strømforbrug


Strømforbrug 0.5W ved standby, 22.3 W tændt.


Målt med et spar’o’meter (anbefalet af Elsparefonden)


 


Spørgsmål


Til formålet er der oprettet et emne i forummet:


Anmeldelse af TviX 6600A mediaafspiller


  


Specifikationer  (engelsk)


Main Chipset
RT1283DD 400MHz processor


Memory
Main: 256MB DDR SDRAM / Flash: 128MB


Maximum Resolution
up to 1920 x 1080P


Video Format (Containers)


      MKV, AVI, VOB
      ASF, WMV
      MPEG1/2/4 Elementary (M1V, M2V, M4V)
      MPEG1/2 PS: M2P, MPG
      MPEG2 Transport Stream: TS, TP, TRP, M2TS, MTS
      ISO, IFO
      MOV(H.264), MP4
      .MKV, .mpg, .avi, .wmv, .divx, .vob, .tp, .ts, .trp, .dat, .iso, .ifo,
      .m2ts, .mov, .flv, .rm, .rmvb, .asf, .mts, .mpeg


Video Codec


      XVID SD/HD
      MPEG 1
      MPEG-2 (
MP@HL
)
      MPEG-4.2 (
ASP@L5
, 720p, 1-point GMC)
      WMV9 (
MP@HL
),
      H.264 (
BP@L3, [email protected]
)
      VC-1 (
MP@HL, AP@L3)


      RealVideo 8/9/10


      FLV(H.263)


Audio Format (Container)


      AAC, M4A
      MPEG audio (MP1, MP2, MP3, MPA),
      PCM, AC3, FLAC (Audio track in MKV)
      WAV(DTS), WAVPACK, WMA (Lossless not supported)
      Ogg (Audio track in MKV except for 44.1 KHz)


Audio Codec


      Dolby Digital
      DTS Down Maxing
      WMA, WMA Pro
      FLAC, AAC, MP1, MP2, MP3, LPCM, Vorbis


Audio Pass-thru


      DTS, Dolby Digital, Dolby Digital Plus


Photo Image


      JPG, JPEG (Progressive JPEG not supported), BMP, PNG(Interlace not supported), GIF, TIF


Languages


      English, Traditional Chinese, Japanese, Spanish, French, Germany,
      Italian, Korean, Dutch, Russian, Rumanian, Bulgarian, Hebrew, Czech, Vietnamese


Subtitles


      smi, smil, sub, sub/idx, srt, .ssa, .ass


Video / Audio Output


      HDMI 1.3a (Video 24 bit), Composite
      Digital: Coaxial, Optical
      Analog: Stereo


HDD Supported


      3.5″ SATA HDD only (NTFS,FAT32, SATA ?,? HDD)


Interface


      USB 2.0 Host 2 Ports (USB1/ USB2: 5V , 500 mA max), USB 2.0 Target 1 Port
      Memory Card Reader: SD, SDHC, Memory Stick, Memory Stick Pro Duo


Network


      10/100 Ethernet
      Wi-Fi 802.11n


Network Protocol


      UPnP, SAMBA Client, NFS (with Net-Share)
      SAMBA server , FTP


Cooling Fan


      Internal temperature sensing mechanism, 60mm low noise


VFD Display


      Playback mode, Elapsed time, Resolution
      (Dot Matrix 7 English characters and numbers)


Power consumption


      AC 90~250V ~ 50/60Hz Free voltage.
      Stand-by:  0,5 watt
      In use:  ~23 watt


Dimension


      215 x 215 x70 mm (W x D x H)


Weight


      1,381g


Caution


      – HDD is not included.
      – Some streaming couldn?t play according to wireless setup environment.
      – WMV (WMV9 only but Advance Profile is not supported), WMV7,
        WMV8 are not supported.
      – MPEG4, XVID-GMC are not supported.
      – 2 Channel Down Mix without external decoder amplifier.
      – Some files might not be played even if the file format is correct and 
        the codec are supported.
      – For more detailed information, please visit the ?supported codec? 
        section in FAQ before you purchase the product  

Annonce:
TViX HD MPEG4 DVB-T dual tuner til bla. TViX M-6500 og M-6600 


Anmeldelsen er delt over flere sider.


Brug navigeringen til højre her nedenfor til at bladre.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.