Forside * Nyheder

B&O lancerer Beovision 10


 


På et stort internationalt pressemøde i København mandag, blev den nye B&O darling lanceret. Beovision 10 er navnet på det nye TV.


Der er tale om B&O’s nye “baby”, BeoVision 10, i første omgang i en 40″ udgave. Et nyt TV designet helt fra grunden, både i det ydre og i det indre.


Teknisk set er det et LCD TV med LED bagbelysning, det som andre fabrikanter fejlagtigt kalder et LED TV. Et slank fjernsyn, der oser af Bang & Olufsen stil, og et TV der formentlig ville pynte i de fleste stuer. Skabt til både TV-bord og vægophæng, og hænger det på væggen glider ophænget ind bag TV’et så det hænger helt fladt ind til væggen når det er “parkeret”.


BeoVision 10 er Bang & Olufsens version af en vægmonteret fladskærm. Hver eneste detalje i designet er gennemtænkt med henblik på vægplacering, og samtidig har det været afgørende at sikre den fantastiske lydkvalitet – selv når det gælder et så slankt fjernsyn som dette”, forklarer Product Manager Heidi Hausted Fredberg.


Bang & Olufsens nye 40″ Full HD-fjernsyn er en LED-baseret LCD-skærm med 200/240 Hz, som ifølge B&O leverer en imponerende billedkvalitet takket være de sidste nye teknologier. Billedopdateringshastigheden på 200/240 Hz og den sofistikerede bevægelseskompensering er bare to af de teknologier, som gør billederne på denne LCD-fladskærm skarpere og mere “glidende” end nogensinde for B&O’s TV produkter.


Men ud over den visuelle oplevelse byder dette slanke kunststykke – ifølge B&O – på en imponerende lydkvalitet. Under skærmen sidder en integreret stereohøjttaler bag et farvet frontstof. BeoVision 10 har integrerede surround sound- og DVB-HD-modul, elektroniske gardiner og et omfattende tilslutningspanel, hvor du kan tilslutte hele fem ekstrahøjttalere og få en komplet surroundopsætning.


BeoVision 10 vægmonteres ved hjælp af et diskret hængsel, som kan fastgøres på venstre eller højre bagside. Dermed bliver det muligt at vippe fjernsynet ud fra væggen i en 45-graders vinkel, så det vender perfekt – for dig.


  


Diodebaseret LCD-teknologi giver slankt design


Det slanke design af BeoVision 10 er lykkedes for B&O ingeniørene takket være brug af den nyere teknologi, hvor der bruges LED-lys langs kanten af skærmen til bagbelysningen af LCD displayet, og ved at integrere chassis og højttalere under skærmen. LED-lysenheden er udstyret med ca. 300 hvide lysdioder, som sidder rundt langs skærmens kant, og et optisk “lysstyringssystem”, som sørger for at fordele lyset fra dioderne jævnt over hele skærmen.


Forsiden af BeoVision 10 er dækket af en glasskærm, med mulighed for en avanceret antirefleksbehandling, og indrammet af to højglanspolerede aluminiumsprofiler, der danner en for- og en bagside.


Designeren har udforsket forskellige overfladebehandlinger og vinkler for at få skærmen til at syne så stor som muligt, og de to aluminiumsprofiler er vinklet på en måde, så de kun fylder en meget lille del af fjernsynets samlede glasoverflade. Resultatet er ét stort stykke kvadratisk sort glas, som er med til at fremhæve indtrykket af BeoVision 10 som et kunststykke på væggen, uanset om det er tændt eller slukket.


Det slanke udseende fremhæves yderligere af den buede bagprofil, som reflekterer væggens farve og får det til at se ud som om, at rammen er en del af væggen. Rammen er delt i en for- og en bagprofil, hvilket får fjernsynet til at fremstå endnu smallere. Faktisk er bagprofilen næsten usynlig, selv når man ser fjernsynet fra siden.


Kombinationen af glas, højglanspoleret aluminium og en kulsort skærm gør BeoVision 10 til et ekstremt stilfuldt fjernsyn – i alle slags omgivelser. 


Banebrydende akustik


Selvom BeoVision 10 er et fladskærmsfjernsyn, er lyden alt andet end flad. I kabinettet sidder et aktivt, tovejs stereohøjttalersystem med centerbas og egen basport, mens diskant- og mellemtoneenhederne sidder i et separat trykkammer. Med denne banebrydende basportløsning har Bang & Olufsens akustiske ingeniører taget udfordringen op – og sejret – ved at skabe fantastisk lyd i et slankt fjernsyn. Basportens munding sidder bag skærmen, hvilket forbedrer basgengivelsen, idet eventuelt støj fra basporten dæmpes af skærmen. Alle tre højtalerkabinetter er ophængt i gummibøsninger for at minimere uønsket kobling af kabinetvibrationer til resten af TV’et.


 


Vælg selv højttalerfarven


Fjernsynets stilfulde sorte glasoverflade brydes kun af det rektangulære frontstof til højttalerne. Det farvede frontstof er omgivet af glas, hvilket får det til at se ud som om, at stoffet svæver over glasoverfladen. Vælg selv mellem sort, hvid, sølv, mørkegrå, blå og orange. Frontstoffet sidder fast ved hjælp af magneter, så du kan nemt skifte farve, når du har lyst.


 


Pris ?


Prisen på BV10-40 er såvidt vi har fået oplyst kr. 43.495,- uden kontrast glas og 49.495,- med det specielt coatede frontglas.


 


 Se den øvrige del af artiklen på de andre sider


Brug navigeringen til højre her nedenfor til at bladre.


På næste side:  Fotos af Beovision 10 på B&O pressemødet


$$PAGE$$


Fotos af Beovision 10 på B&O pressemødet


Bemærk iøvrigt sortniveauet på dette LCD TV med LED bagbelysning. Ramme og billede flyder sammen


 
Annonce:


Se den øvrige del af artiklen på de andre sider


Brug navigeringen til højre her nedenfor til at bladre.


På næste side:  Specifikationer på Beovision 10-40


$$PAGE$$Specifikationer


DESIGN David Lewis
MÅL (B × H × D)/VÆGT 100,9 × 94,5 × 6,4 cm (6,8 cm med
vægbeslag)/45 kg
RAMME/FRONTSTOF Sølv/sort, sølv/sølv, sølv/hvid, 
sølv/mørkegrå, sølv/blå, sølv/orange 
FJERNBETJENING Beo5 eller Beo4 (ikke inkluderet)
STRØMFORBRUG Typisk 193 W/standby 1 W
TEMPERATUR OMRÅDE 10-40 °C
BILLEDE
KONTRASTSKÆRM Ja
BILLEDE OG TEKST-TV Niveau 1½, 2.000 sider
Tekst-tv og billede, 9 hukommelsessider, WSS 
SKÆRMTYPE 40″ 16:9 TFT LCD med højglansoverflade, 16,7 mil. farver, diodebaglys
OPLØSNING 1920 × 1080 pixel (Full HD); billedopdateringshastighed 200/240 Hz
LYSSTYRKE typisk 450 cd/m2 
KONTRASTFORHOLD typisk 4000:1
RESPONSTID typisk 6 ms
KIGGEVINKEL typisk +/-89 ° både lodret og  vandret
DIGITALT TV-SYSTEM DVB-HD, terrestrisk og kabel (ekstraudstyr)
AKTIV ANTENNE (DVB-T) Ja
MHEG (UK) Ja
ANTAL INDGANGE ? ALM. OG 
SMART CARD 1 × Smart Card (Conax), 1 × PCMCIA (Common
interface)
TUNER ? FREKVENSOMRÅDE DVB-C 48 ? 862 MHz
TUNER ? FREKVENSOMRÅDE DVB-T VHF 174 ? 230, UHF 470 ? 862 MHz (bånd 3, 4 og 5) 7 og 8 MHz
HD- OG/ELLER SD-AFKODNING  480i, 576i, 576p, 720p og 1080i
Decoding af video og audio 
Video: MPEG2 (MP@ML, MP@HL), H.264 (MPEG4, MP@L3, HP@L3, HP@L4) 
Audio: MPEG1, MPEG2, AAC, HE-AAC (AAC+),
AC3 og E-AC3 decoding og down mixing
SURROUND SOUND-SYSTEMER Dolby Digital 5.1, DTS 5.1, DTS Digital Surround | Neo:6, Pro-Logic II 
PLAY TIMER Nej
SLEEP TIMER Ja
MENUSPROG Engelsk, dansk, hollandsk, spansk, italiensk, tysk, fransk og svensk
HØJTTALERE
EFFEKTIVT FREKVENSOMRÅDE 85 – 20.000 Hz
KABINETPRINCIP/VOLUMEN Basreflekskabinet (1,8 liter)
HØJTTALERENHEDER Basenhed (100 mm), mellemtoneenhed (50 mm, fuldtonetype), diskantenhed (19 mm, kuppeltype) 
BASEQUALISER Adaptive Bass Linearisation (ABL)
TILSLUTNINGER
ANTENNEINDGANGE TV: 75 ohm antennestik (hun)
DVB-T/C: 75 ohm antennestik (hun)
IR-KONTROLUDGANGE (PUC) 4 × minijack (PUC1-4)
USB  1 × USB (kun til opdatering af DVB-HD-software)
ETHERNET  1 × RJ45 (kun til opdatering af DVB-HD-software)
OPTAGEUDGANGE AV1, AV2 og AV4 (CVBS, L/R)
STEREOHOVEDTELEFONER 1 × minijack
BEOLINK Master Link
BEOLINK VIDEOFORDELING 75 ohm IEC-stik (han) (modulatorudgang)
HØJTTALERUDGANGE 5 × Power Link 
DIGITALE AUDIOINDGANGE 2 × SPDIF (koaksial)
PC-INDGANG VGA/HDMI
HD-INDGANG 2 x HDMI
TILBEHØR DVB-HD-modul
TILBEHØR Gulvstand (sølv)
Vægbeslag (sølv)
Antirefleksbehandlet frontglas
Kabel skjuler (aluminium)


Kilde: Bang & Olufsen

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.