Forside * Nyheder

Consensus Audio hos VassagoHIFI

 


Spændende high-end højttaler nyhed hos VassagoHIFI.


VassagoHIFI præsenterer en af de tunge spillere på high-end siden – det østrigsk baserede Consensus Audio.


Firmaet har sine rødder indenfor studie-monitorer, som har høstet stor anerkendelse verden over, og som bruges fast hos flere af de største pladeselskaber i verden, heriblandt Sony Music og EMI. Denne del kunne gutterne bag, godt tænke sig ført over i en serie af virkeligt gennemførte highend-højttalere, og derfor gik en investorgruppe sammen med Consensus om at stifte selve firmaet Consensus Audio Engineering i 2005.


Det medførte en serie af gennemførte højttalere der starter ved en fornuftig 2-vejs gulvståenden højttalere for musik-elskeren og op til absolut intet-kompromis systemer i den meget tunge ende. Produkterne har allerede nu høstet fantastiske reviews på den store scene.


Målet for gutterne bag Consensus var at designe og bygge den mest neutrale, dynamiske og realistisk spillende højttaler på markedet ved brug af flere egen-udviklede teknologier indenfor blandt andet resonans-kontrol.
 


 


Lightning SE
 


Som entry-level højttalere, selvom det er en smule farligt at bruge dette udtryk på netop denne højttaler, finder man Lightning SE, som er en to-vejs højttaler baseret på en 1,2″ Keramisk tweeter samt 3 7″ keramiske bas/mellemtoner fra Accuton i samarbejde med Consensus. Alternativt kan der vælges en diamant-baseret diskant baseret på nogenlunde samme teknik som B&Ws kendte Diamond-tweeter. 


Lightning SE spiller ned til 28Hz og med en følsomhed på 91dB/5 ohm er den en overkommelig belastning. Delefilteret er bygget med specialfremstillede Mundorff-komponenter og alt er håndbygget. Terminaler er fra WBT, og afkoblingen er Consensus´ egen opfindelse. 


Kabinettet er med buede sider, optimeret med en egenudviklet compound til resonans-dæmpning, og fineren er nøje udvalgt til at matche hvert par, og med en finish i verdensklasse, er det tydeligt at man har med et meget specielt produkt at gøre. Højttalerne vejer 40 kilo/stk. og rager 112 cm. i vejret. En solid størrelse der alligevel er let at placere i de fleste stuer.


Entry-level udtrykket var som sagt et farligt valg, da prisen på disse højttalere formodes at komme til at ligge omkring 110.000,00 kr/sættet.


  
Magma 
Storebroderen, som er en tre-vejs konstruktion, rager lidt højere i vejret end Lightning SE. Her er der implementeret en 3,5″ mellemtone-enhed, ligeledes i keramik, Magma er ligeledes en 5 ohms konstruktion med samme følsomhed som lillebroderen. 58 kilo og 120 cm i højden er en mere solid størrelse, som lydmæssigt hæver sig en klasse i forhold til Lightning SE. Især på vokal er Magma fremme, og har da også høstet mange roser for dens evne til at gengive stemmer.


Rent teknisk er Magma baseret på samme teknikker og komponent-kvaliteter, men alt er optimeret til en grad man ellers kun ser i meget dyrerer, konkurrerende højttalere. 


Prismæssigt forventes Magma at ligge omkring 155.000,00 kr.


  
Conspiracy 
Mellemmodellen i Consensus´ serie rummer flere opgraderinger i forhold til de to mindre modeller. Blandt andet er mellemtone-enheden vokset til en 7″ enhed, for mere dynamik i det følsomme mellemtone-område. 


Som noget helt usædvanligt for en så stor højttaler i denne prisklasse, er den optimeret til at fungere med en lille rørforstærker. Consensus opgiver minimum 15 watt til at drive højttaleren der har en følsomhed på 92dB. Dette er guf for highend-rørelskere, som sidder med tungt grej men mangler en let-dreven highend højttaler til at matche systemet.


Conspiracy rager 138 cm i vejret, og vejer 70 kilo. Den går ned i kælderdybe 18 Hz, og er konstrueret med den patenterede AirFlow-teknik, som i dybe træk er en komprimeret bas-port. Selve porten er en smal slidse som muliggør at Consensus kan styre luftstrømmen væsentligt mere præcist. Det indebærer blandt andet at man ikke får de velkendte bas-reflex problemer der kan findes på mange andre konstruktioner derude.


Prismæssigt forventes Conspiracy at ligge sig på ca. 220.000,00 kr./ sættet.


Der kan læses meget mere om sortimentet på producentens hjemmeside www.consensusaudio.com hvor man også kan læse om de to topmodeller Passion og Statement, der prismæssigt ligger oppe i den virkeligt tunge ende. Passion forventes at ligge omkring 378.000,00 kr. og Statement omkring 510.000,00 kr.


Alle højttalerne leveres i topklasse-finer og kan specialbestilles i stort set alle farver tilgængeligt.
 


Kilde: VassagoHIFI pressemeddelelse

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.