Forside Nyheder

Hjælp, jeg har sort skærm!


En del danskere vil søndag vågne op til sort skærm, fordi Danmark har skiftet tv-signal. For mange er det dog kun kanalerne der skal stilles ind igen.


Danmark skifter i weekenden det analoge tv-signal ud med et digitalt. Og dermed får danskerne både flere kanaler at vælge imellem og et bedre tv-signal. Men mange skal genindstille tv-kanalerne på deres tv eller digitale modtager, inden de kan få glæde af det nye tv-signal.


 


Hjælpen er nær


Der er hjælp at hente i weekenden, hvis man har sort skærm. Har man ikke har købt det nødvendige udstyr i tide, så har mange tv-forhandlere åbent om søndagen, og de vil også kunne vejlede kunderne om, hvordan man indstiller det udstyr, der er købt i butikken.


DR er også parat til at hjælpe. På hjemmesiden www.dr.dk/digitalttv giver DR en række råd til de seere, der oplever problemer med tv-signalet. Derudover har ?Det nye tv-signal? oprettet servicetelefonen Borgeroplysningen, som har døgnåbent i weekenden på 70 33 99 00.


 


Der slukkes kl. 24.00


Når Danmark kl. 24.00 lørdag trækker stikket på det analoge sendenet til fordel for et digitalt et af slagsen, forventer DR, at 80 procent af danskerne allerede efter et par minutter kan fortsætte med at se DR1 og DR2. De sidste 20 procent får deres tv-signal fra en antenne og må undvære tv fra DR til næste morgen, hvor DRs nye børnekanal, DR Ramasjang, siger godmorgen kl. 6.00.


 


Planen


Her er den overordnede plan for søndag den 1. november, hvor der bliver slukket for det analoge og tændt for det digitale tv-sendenet:  • Kl. 00.00: Det analoge tv-signal slukkes
  • Kl. 00.05: 80 procent af de danske husstande forventes at kunne se DR (dem med kabel-, satellit- og bredbånds-tv).
    Inden kl. 04.00: Hovedsenderne er stillet om til det nye sendenet. Hermed er cirka 98 procent af de danske husstande dækket med et tv-signal fra luften.
  • Kl. 06.00: DRs børnekanal Ramasjang siger godmorgen med ?Kom Bamse, nu balletter vi!?, hvor Bamse, Kylling og Ælling går til balletten på Det Kongelige Teater.
  • Inden kl. 12.00: Hjælpesenderne er stillet om til det nye sendenet. Hermed er resten af Danmark dækket af et digitalt tv-signal fra luften.
  • Kl. 14.00: DR K siger god eftermiddag med den argentinsk/spanske film fra 2004 ?Luderen og hvalen? om en spansk forfatterinde, som efter at have fundet en kuffert med gamle breve og fotografier tager til Argentina på jagt efter historien om det unge elskende par på billederne.
  • Kl. 17.00: DR HD går i luften med en bjergtagende film om klodens tilstand af den verdensberømte fotograf Yann Arthus-Bertrams, som er kendt for sine billeder af ‘Jorden set fra himlen’ Og klokken 20.00 blænder DR HD op for Forbrydelsen II.

 


Se hele TV-programmet for DR HD her


 


Kilde: DR

Annonce:
Forrige artikelFortsat dansk tv syd for grænsen
Næste artikelForsøgene med digitalt tv fortsætter
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.