Forside * Nyheder

Næste nordiske satellit på vej op


 


Nuværende og kommende kunder hos Canal Digital bør krydse fingre torsdag aften, for der sendes næste satellit ud i rummet.


Ariane 5 raketten, som er klar til affyring fra rumfartscentret i franske Kourou, bærer på en vigtig last set med danske øjne. Det er nemlig den næste nordiske satellit Thor 6, som Telenor har klar til flere tv-signaler til os og vore nabolande fra satellit.


Sammen med Thor 6 har SES World Skies også en ny satellit om bord. Den placeres på 57 grader øst, til brug i mellemøsten. Thor 6 skal ud på Telenors plads på 1 grad vest.


Udover skandinavien, kan Thor 6 også servicere TV-kunder i central og øst-europa.


Det er 6. opsendelse for Arianespace i år, og raketten er meldt klar. 26 minutter og 36 sekunder efter opsendelsen frigøres SES satelliten, og efter 31 minutter er det Thor 6’s tur.


Canal Digital kunder kan følge opsendelsen på programplads 397 i Canal Digital modtagen, ligesom transmisionen kan ses på nettet hos Arianespace.


Holder tidsplanerne sendes Ariane 5 raketten til vejrs torsdag aften d. 29/10 i tidsrummet 21:00 til 22:40.


 


Friske billeder:Ariane 5 raketten flyver afsted med de to satellitter her torsdag aften.Thor 6 hængende under Ariane 5 (den med det gule), lige før den sendes videre ud i rummet alene.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.