Forside Nyheder

Problemer med det digitale tv-signal i Århus


Mange digitale tv-seere i Århus fik onsdag sort skærm. Årsagen er, at antennen på Søsterhøj-senderen i Århus er ændret fra lodret til vandret polarisering. For at få tv-signalet tilbage igen, skal husets antenne vendes fra lodret til vandret.


Ændringen af polariseringen er sket som en forberedelse til slukningen af det analoge tv-signal den 31. oktober. DR og TV 2 har ikke fået informeret seerne om dette i tide, og det beklager vi meget. Det gælder kun det digitale tv-signal – det analoge tv-signal er uændret, og kabel- og satellit-tv er heller ikke berørt.


Ændring af polariseringen betyder, at rigtigt mange af de århusianere, som modtager deres digitale tv-signal fra Søsterhøj har fået sort skærm. For at få deres tv-signal igen, er de nødt til også at vende deres antenne fra lodret til vandret. Med andre ord, hvis man har en tag-antenne, er man nødt til selv eller få en antenneinstallatør til at kravle op på taget for at dreje antennen, så antennens tværpindene vender vandret. De med en stueantenne kan nøjes med blot at vende denne.


“Slukningen af det analoge tv-signal er et stort puslespil, som skal gå op, og mange danskere skal i denne tid gøre deres tv klar til det nye signal. Ændringen af polariseringen var egentlig først planlagt til at skulle ske den 1. november, men er altså sket allerede i dag, uden at vi har fået informeret ordentligt om det,” siger Carsten Corneliussen, som er talsmand for det DR og TV 2-ejede selskab DIGI-tv, der står for driften af tv-stationernes digitale tv-signal.


DR og TV 2 beklager den mangelfulde information.


 


Kilde: DR

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.