Forside * Nyheder

Triax DVB-T modtagere kan tænde TV’et


Triax T-HD 409 VA – DVB-T modtager


 


Triax tænker over det med antal fjernbetjeninger på bordet, og har en løsning…


Indtil nu har informationskampagnerne om det analoge sluk til november kun fortalt om, hvordan du undgår sort skærm. Men det forbigås i tavshed, at det ofte betyder en ekstra fjernbetjening på stuebordet. TV’ets normale fjernbetjening til at tænde/slukke TV’et, og en anden til at skifte kanaler på digital modtageren.


Men den har Triax tænkt på.


“Da vi indså, hvor meget bøvl det ville give ude i stuerne, gik vi i tænkeboks,” fortæller produktchef Knud Madsen fra Triax. “Nu har vi så udrustet alle vores digitale modtagerbokse med en USB-indgang. Kobler du den til en almindelig, billig USB-elspareskinne nede fra supermarkedet, behøver du kun en Triax-fjernbetjening for at styre både din boks og dit tv. Med én knap slukker og tænder du alt dit udstyr – og du kan fortsat skifte kanal og skrue op og ned for lyden med en enkelt fjernbetjening i hånden, som du er vant til. Det virker på næsten alle fjernsyn, som står i de danske hjem.”


Når du slukker for Triax modtageren, sender USB-indgangen et signal til USB-elspareskinnen om at slukke for alle tilkoblede enheder, fx tv, video, dvd og stereoanlæg. Dermed ryger dit samlede standbyforbrug for alt udstyr så langt ned, at det knap kan måles – nemlig 0,5 watt. De fleste af os får kun slukket selve fjernsynet, hvis vi skal bruge mere end en fjernbetjening. Og tændte apparater har nemt et strømforbrug, som er tyve gange højere end standbyforbruget.


“Som tv-seer slipper du nu for at bruge dyr strøm, når du ikke ser fjernsyn. Og du skærer ned på din CO2-udledning uden de store anstrengelser,” fortsætter produktchef Knud Madsen. “Normalt koster det både ekstra og er besværligt at holde sig på dydens grønne sti. Nu styrer du alt med en fjernbetjening og sparer masser af strøm. Når du sætter USB-elspareskinnen sammen med din Triax-boks sikrer du dig markedets billigste elforbrug i standby.”


Men det kræver selvfølgelig at TV’et er i stand til at vågne op på AV indgangen, når der kommer strøm på.


 Triax T-HD 409 VA – Set bagfra


Kilde: Triax

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.