Forside * Nyheder

DR P3 til iPhone


 


DR P3 har lavet en applikation til iPhone, så alle kan høre kanalen livestreamet på telefonen


DR P3 har lavet en applikation til iPhone, så alle kan høre kanalen livestreamet på telefonen. Og som en ekstra bonus er kildekoden bag applikationen til rådighed for alle, der har lyst til at gøre P3 kunsten efter.


Nysgerrighed efter at finde ud af, hvordan radiolytningen flytter platform, har sat gang i et pilotprojekt om P3 på mobilen. P3-applikationen til iPhone er derfor et forsøg på dels at give lytterne livestreamet radio på deres telefon. Dels at hjælpe andre til at gøre P3 kunsten efter ved at lægge teknikken ud til fri afbenyttelse.


 


En radiogoodiebag fra P3


Applikationen giver adgang til det vigtigste ved radiolytning: Først og fremmest kan man høre P3 streamet live.


Derudover kan man se de fem senest spillede sange, få en løbende top 20 over de mest spillede sange, baggrundsinformationer om musikken fra DRs diskoteksdatabase, de seneste P3-nyheder, sport og lidt til. Men indtil videre altså kun på iPhone og iPod Touch.


Carsten Worsøe – der er chef på P3 og medudvikler af applikationen – forklarer:


“Når vi starter med iPhone, skyldes det, at flere undersøgelser viser, at netop iPhones bliver brugt særlig meget som smartphones af brugerne, og derfor er det et logisk sted at begynde med at hente erfaringer, inden vi tilbyder den til andre mobile platforme.”


 


  


 


Kildekoden som open source


Applikationens kildekode er derudover lagt ud som open source på dr.dk/p3, så alle kan anvende den – eller bare kigge på den. Det giver også P3-brugere mulighed for at forbedre og udvikle koden.


“Åbenhed og fælles projekter med danskerne er en del af DRs måde at kunne yde public service på nye medier fremover. Derfor vil vi gerne inddrage både lytterne og radiobranchen, så vi sammen kan udforske mulighederne for mobilt radioforbrug. Og vi vil også meget gerne have brugernes tilbagemeldinger på applikationen, så vi kan gøre den endnu bedre. Derfor har vi valgt at give kildekoden videre – hvis nogen er interesseret – og invitere brugerne inden for via dr.dk/p3, hvor de også kan kommentere på applikationen”, siger Nicolai Porsbo, der er chefredaktør for dr.dk.


 


Stor interesse


Begejstringen og interessen for applikationen blandt brugerne har da også vist sig at være betragtelig. Applikationen har været den mest downloadede fra iTunes app. store siden tirsdag, den er i skrivende stund hentet af flere end 4.400 personer, og brugerne benytter sig flittigt af muligheden for at kommentere den.


“Det er en fornøjelse at læse de mange tilbagemeldinger. Det er jo først og fremmest lytternes kanal og produkt, så alle kommentarer er velkomne”, slutter Carsten Worsøe.


 


 


Kilde: DR

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.