Forside Nyheder

YouSee lancerer TV arkiv


YouSee lancerer TV arkiv for DR kanalerne, så fremover kan du se Forbrydelsen eller Hammerslag når det passer dig.


Missede du det sidste afsnit af Forbrydelsen, fordi du glemte at programmere harddisk- eller DVD-optageren, og kan du ikke vente på genudsendelsen? Den slags fortvivlende bekymringer er i morgen fortid hos YouSee’s kabel-tv kunder.


Fremover vil alle egenproduktioner fra DR 1, DR 2, DR K og DR Ramasjang blive optaget af YouSee og gemt i 30 dage. Kunderne vil, når som helst via funktionen TV Arkiv, kunne afspille et ønsket program. Det er også muligt at sætte afspilningen på pause eller spole frem og tilbage.


“Med TV Arkiv tager vi for alvor hul på fremtidens TV, hvor seerne i langt højere grad selv styrer, hvad de vil se og hvornår. Det vil skabe helt nye tv-vaner”, siger udviklingsdirektør Anders Blauenfeldt fra YouSee til Mobilsiden.dk


 


 


 


Flere tv-kanaler er på vej


Ved åbningen af TV Arkiv den 1. december er kun DR’s kanaler repræsenteret, men YouSee er i dialog med andre TV-stationer på markedet.


“Vi taler med både danske og internationale tv-kanaler. Men hvordan det ender, kan vi endnu ikke sige noget om”, fortæller Anders Blauenfeldt.


I forhold til arkivtjenesten vil det være naturligt at både TV 2, TV 3, Kanal 4 og Kanal 5 er repræsenteret. Men YouSee ønsker ikke at gå i detaljer omkring konkrete kanaler eller eventuelle lanceringstidspunkter.


 


 


 


Fremtidens TV


Arkivfunktionen er det første skridt i en ændring af danskernes TV-forbrug. I fremtiden vil den enkelte husstand selv kunne bestemme, hvornår et program er interessant at se.


Nok kun de færreste vil savne tiden, hvor der blev rodet med besværlige programmeringer af video- og DVD-maskiner. Fremtiden byder på mulighed for at se alt, når de enkelte har lyst – en fremtid der allerede nu starter i Danmark.


TV-stationerne herhjemme og i udlandet har i flere år eksperimenteret med at tilbyde adgang til arkiver via internettet. Erfaringer fra blandt andet BBC i Storbritannien viser imidlertid, at først når arkiv-funktionerne bliver tilgængelige via kabel-tv, tager interessen for alvor fart.


YouSee og konkurrenten Stofa tilbyder allerede “start forfra”, der får en i gangværende udsendes til at afspille fra begyndelsen, og Stofas kunder har ligeledes adgang til TV 2 Sputnik.


Arkiv-tjenesten er fra tirsdag d. 1. december gratis tilgængelig for alle kunder med YouSee Plus.


 


Kilde: mobilsiden.dk

Annonce:
Forrige artikelMagasinet High Fidelity lukker
Næste artikelNy referencehøjttaler fra Anthony Gallo – Reference Strada
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.