Forside Nyheder

YouSee tager fibernettet i brug


Det nyerhvervede fibernet hos TDC, som de købte af Dong, kommer YouSee til gode i hovedstadsområdet.


Det lykkedes ikke Dong at gøre fibernettet til TV, telefoni og bredbånd til nogen god forretning, men det afskrækker ikke TDC. Det bliver YouSee der skal føre an, med at lokke nye kunder til. Opskriften er samme pris på fiber, som på almindelige coax kabel-tv.


Der er 290.000 husstande i umiddelbar nærhed af en fiberforbindelse, 80.000 af dem er dog allerede tilsluttet YouSee kabel-tv via coax. YouSee vil fokusere på at sælge fiber tilslutninger til nye kunder.


 


Samme pris for fiber og coax


Kampagnen går i gang i slutningen af første kvartal næste år, fortæller YouSees pressechef Ib Konrad Jensen, til Comon.


Ifølge Ib Konrad Jensen har YouSee lagt sig fast på, at det skal koste det samme at blive koblet på fiber som på coax ? altså samme pris som man i dag må betale for at få en kabeltv tilslutning hos YouSee.


For at blive tilsluttet kabeltv-nettet skal en husstand, der ikke har stik i forvejen, betales 3600 kroner eksklusivt eventuelt gravearbejde. Dertil kommer så selve indholdet.


 


Højhastigheds internet


Angående internet, vil YouSee ikke ignorere de muligheder, der ligger i fibernettet højere hastigheder samt lige store upload- og download hastigheder.


?Vi betragter som udgangspunkt fibernettet som en hvilken som helst anden transportvej ud til kunderne. Vi vil bruge nettet til at tilbyde kabel-tv på samme måde som i andre dele af landet, dvs. med en kombination af analoge og digitale signaler, som kunderne kan tilslutte lige så mange tv, som de ønsker, og uden det koster ekstra. Men vi vil naturligvis også overveje at tilbyde produkter, der udnytter fibers særlige egenskaber, f.eks. symmetriske bredbåndshastigheder,? siger YouSees adm. direktør Niels Breining til Comon.


 


Ingen planer for eksisterende kunder


Niels Breining tilføjer, at selskabet ingen planer har om at flytte sine eksisterende kunder fra coax til fiber:


?Hverken fra de net vi selv ejer, eller fra antenne- eller boligforeninger, som ligger i områder med fibernet, og som i dag køber tv-signaler hos YouSee. Dels er foreningerne vores samarbejdspartnere, dels vil der ikke være nogen praktisk eller økonomisk gevinst ved at flytte kunder fra coax til fiber,? siger Niels Breining.


 


TDC venter


Først året efter at YouSee går ud med fibertilbud vil modelselskabet TDC selv begynde at markedsføre det nyerhvervede fibernet overfor forbrugerne. Til den tid kommer der nye tilbud om fiberbaserede triple-play-løsninger ? altså tv, telefoni og bredbånd i samme kabel, oplyser TDC til Comon.


 


Kilde: Comon

Annonce:
Forrige artikelFem nye blu-ray surroundsystemer fra Philips
Næste artikelÅrets julegave 2009
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.