Forside Tests

Brugeranmeldelse: SONOS S5


Brugeranmeldelse af SONOS S5


Jeg har nu fået, opsat og taget mine nye Sonos S5 højttalere (eller det man i Sonos-sprog kalder en zoneplayer) i brug og de er ganske enkelt emminente! Et af de bedste produkter jeg har købt i 2009!


De flittige læsere af min blog kender forhistorien, men til nye læsere er den lige her:


For en måneds tid siden sluttede vores leasingaftale på en hel del af B&Os topmodeller af TV, mediecenter, højttaler osv. og da jeg til daglig arbejder med lyd i mit lydstudie, har jeg været noget spændt på hvordan jeg skulle finde noget, der kunne tager stafetten videre fra B&O.
?Sparegriiiiis???? hvor er duuuuuuuuu?? ? for der ér nemlig brug for sparegrisen. Prisen på Sonos er i nogles øjne høj men men jeg synes kvaliteten, lyden og brugervenligheden gør at man kan tilgive det. :) Her er Sonos ikke så meget anderledes end Apple, B&O og Audi ? de leverer og de koster.”


Jeg går MEGET op i brugervenlighed og multi-rums lyd. Der skal bare tændes ét sted, så skal der være musik i ?alle? rum. Egentlig havde jeg tænkt at vores Apple Mac computere skulle stå for denne løsning, men efter at have sat mig rigtig meget ind i det, er Apples løsning mere ?nørdet? og mindre ?praktisk fungerende? end jeg vil ha?


Efter et besøg hos nogle venner, stiftede jeg bekendtskab med Sonos og har også en daglig chat med nogle kammerater, hvoraf en konstant roser Sonos. Derfor blev jeg nysgerrig og købte nogle af Sonos? S5-højttalere.


Sonos S5 er en aktiv web-højttaler. Dvs. den har indbygget både højttaler, forstærker og netadgang så man eks. kan streame musik fra nettet ( i skrivende stund hører jeg DR Pop DK netradio) eller man kan eks. lade den afspille de musikfiler man har liggende på en computer eller en NAS / netværksdisk.Mht. brugervenlighed, så er jeg meget godt vant fra Apple og B&O ? og man kan sige meget, men det virker altså bare total godt. Alle der har prøvet at tage en ny Mac computer i brug, ved at det bare er en lækker oplevelse, lige fra man pakker ud, starter op og tager i brug ? og sådan er Sonos.


Lækker indpakning, god oplevelse med opstarten og ud over en smule (selvforskyldt) teknisk fnidder med at få den til at se mit trådløse netværk, så kører det bare. Jeg havde misforstået systemet og troede at det var wifi men det er det ikke helt.


Sonos har sin egen wifi-kanal, som er bedre end alm. wifi og derfor skal éne af mine Sonos-enheder så kobles på min router med netværkskabel og SÅ kører det :)


Opsætning var utrolig let ? en ?wizard? laver sådan en lynopsætning af radiokanaler, lydfiler fra computerne osv. og når man har installeret fjernbetjeningsprogrammet på sin computer og / eller iPhone / iPod Touch, er man klar.


Noget af det jeg synes er allerbedst, er netradio og her smider Sonos trumfen: hvis man i opsætningen fortæller ?den? at man er i USA, får man adgang til eks. Last.fm, Pandora og lign. ?intelligente? netradioer (der lærer at spille den musik man bedst kan li?) og dem har man normalt ellers ikke altid adgang til i Danmark.


OG HOLD K**** DET SPILLER GODT!


For det første er jeg vant til god lyd i studiet, så jeg er nok lidt kræsen??.


For det andet er meget netværksradio ikke i særlig god kvalitet fordi man ikke vil beslaste sin forbindelse for meget???.


Men for DÆLEN det spiller bare super godt ? god bund (der er indbygget subwoofer) og klar, lækker, blød lyd der bare (netop som man kender det fra B&O) er BEHAGELIG at lytte til.
Betjeningen er super ?snapt? som man vist siger på svensk ? den reagerer hurtigt og det er meget brugervenligt.


I morges brugte vi den som vækkeur og så fader den bare lige så lækkert op for musikken. Jeg havde valgt en lounge-radiostation men var så spændt på det, at jeg vågnede 5 minutter før af bare spænding, så jeg blev ikke vækket af selve musikken ? lidt dreng er man vel stadig?


Nu sidder jeg nede i studiet og arbejder og jeg har faktisk taget den ene S5 med herned, for det spiller simpelthen bare så meget bedre end de ellers rigtig gode computerhøjttalere jeg har på min Mac Pro i studiet.


Nu har jeg så købt 3 stk. af de her S5 modeller, som er beregnet til at stå rundt omkring i huset uden andet anlæg eller lign. Ideen er at vi skal have en i køkkenet, en på badeværelset og en i stuen.


Efter den så overvældende positive oplevelse med det, tænker jeg bare med det samme på hvor jeg ellers kan ?proppe det ind? ? for jeg vil sgu også nyde godt af det på kontoret og i soveværelset???


Forfatter: Kenneth WedMore Lund (Se mere på hans blog)


Debat om anmeldelsen i vores forum her.

Annonce:
Forrige artikelTDC TV – udfald på kanaler
Næste artikelForbrydelsen betød gennembrud for HD
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.