Forside * Nyheder

CES 2010: Fra sidelinjen, en gadget AND


Tro ikke på alt hvad du læser fra CES, det kan være en AND, som med RCA Airnergy WiFi opladeren.


Strømmen af nyheder fra CES udstillingen er så omfattende, at veltilrettelagt snyd glider lige med igennem, og lander som nyhed hos flere medier.


Her drejer det sig om en verdensnyhed. RCA Airnergy er en lille dims, der kan lade mobiltelefoner op via strålerne fra WiFi netværk. Og så er den billig, blot $40 svarende til godt 200 kr.


Den kan kun blive en sællert verden over, hvis det altså ikke var fordi det er en fake. En viral video lagt på YouTube, som siden er spredt rundt via medier og blogs.


Herhjemme har den været bragt som nyhed i flere medier, som Berlingske Tidende, Alt Om Data, ComOn og Newz. Selv Ingeniøren skrev om det, men fik dog den vinkel på at det kunne være et falsum, fordi det bryder med enhver fysisk lov.


Videoen virker da også overbevisende. RCA er et gammelt amerikansk firmanavn som de fleste kender, det eksisterer blot ikke mere. De udstillede heller ikke på CES, men på videoen har de lagt forskellig baggrundsstøj på, så man får indtryk af at det er optaget ude på udstillingen.


Den burde nok have været bragt d. 1. april i stedet. Der er ingen som ved hvor den stammer fra, og hvad formålet med den er.


Men formålet er måske blot er at se, hvor langt sådan en AND (hoax) egentlig kan spredes på nettet. 


 
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.