Forside * Nyheder

CES 2010: Toshiba – This is it!

 


 


Toshiba demonstrerede de mange muligheder med deres Cell TV, der giver TV’et samme CPU power som en PS3.


Toshiba har taget en kraftig CPU, en af de såkaldtge Cell processorer, og bygget dem ind i deres nye TV modeller. Formålet er at skabe TV der – ligesom PlayStation 3 – er mere fremtidssikrede fordi de kan udvikle sig efter behov.


En Cell processor som den Toshiba bruger har 8 kerner på hver 3,2 GHz og yder 200 GFlops. Det er 10 gange kraftigere end en “standard” desktop PC, og omkring 143 gange kraftigere end “almindelige” flasskærms-TV !


 Toshiba Cell TV – med trådløs mediabox


 Fremtidens krav til mere CPU kraft


Hvad vil Toshiba så benytte al den CPU kraft til? Det samme som Sony, da de planlagte PS3, at have kræfter nok nu som i fremtiden. Altså at skabe en platform, der kan følge med til det hele.


Allerede nu tales 3D, som stiller dobbelt så høje krav til hardwaren som almindelige fladskærms-tv. 3D er 2 stk. Full HD signaler samtidig, der begge skal udsættes for den ypperste billedbehandling. Det næste bliver 4K, som er 4 gange Full HD.


Og tænk så på 4K 3D, som vel følger derefter, så er det 8 gange Full HD som TV’et skal kunne håndtere realtime. Og det skal måske foregå i 480 Hz fremfor 60 Hz, så skal der bruges 64 gange processorkraft, sammenlignet med et almindeligt Full HD 1920x1080p TV.


Og læg dertil advancerede 3D bearbejdning af 2D signaler – realtime.


Toshiba arbejder da også allerede på mere advancerede funktioner som automatisk farvekalibrering efter rummets farvetemperatur. Om dagen er daglyset måske 8k Kelvin, meget blåligt lys, om aftenen måske 3k og varmt hyggelys. Istedet for ISF’s to indstillingen, en for dag og en for aften, kan TV’et selv tilpasse farverne så de matcher rummets farver, lys og lysets farvetemperatur.


Jo, der er rigeligt nu som i fremtiden, der kan udfordre selv en kraftig Cell processor som denne.


Toshiba har skabt en TV platform med luft til at udvikle sig. Så man netop ikke behøver skifte TV hvert 2. år for at følge med, men blot løbende kan få opdateringer til TV’et via nettet.


 

 


Toshiba demonstrerede realtime 2D til 3D konvertering


Når TV’et får CPU power som en PlayStation 3, så giver det helt nye muligheder for realtime billedbehandling. Toshiba viste mulighederne frem, med et TV der konverterede 2D video og fotos til 3D, mens vi betragtede dem.


Det bør dog tilføjes at flere producenter talte om 2D til 3D konvertering på årets CES, også uden brug af Cell processor. Man skal derfor nok mere se den løsning, som noget der – i kraft af dens enorme styrke – vil kunne udvikle sig i kvalitet over tid.


Kvaliteten af “3D som opskaleret 2D” er ikke det samme som ægte 3D, men det giver en større dybdevirkning, og algoritmerne er næppe heller færdigudviklede endnu. Men fordelen ved at det laves realtime i selve TV’et, er jo at man selv bestemmer, og kan slå det til og fra efter behov.


Bemærk at videoen er uredigeret og på engelsk, og at det ikke er muligt at gengive 3D oplevelsen på video. Men for at give en fornemmelse af mulighederne i fremtidens TV apparater. Selve præsentationen starter 30 sekunder ind i videoen.


 

 


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.