Forside CES CES 2010

CES 2010: UHF er ikke helt dødt – i USA


I morges dansk tid gik dørene op for en udstilling af nye produkter, der foregik på Mirage-hotellet, langt væk fra CES-messen i Las Vegas Convention Center. Denne opvarmning til CES-messen, der åbnede idag, hed The Digital Experience, og bød på forsmage på en række af de nylanceringer, der er kommet på CES.

En af disse er en ny batteripakke til iPhone, der kan give dig en sand tv-oplevelse på den lille skærm. Det er firmaet FloTV, der har lavet produktet i samarbejde med Morphie, der i forvejen er kendte for deres “Juice Packs” til den batterislugende Apple-telefon. FloTV forsøger at konkurrere med 3G- og 4G-telefoniens mange tv-udbydere ved at gå tilbage til gode, gamle UHF. Da de store stationer slukkede for det analoge tv-signal her i USA i 2009, blev der en masse båndbredde i UHF-båndet ledigt, og det har FloTV udnyttet til at sende en fuld kabelpakke ud, som man kan modtage på firmaets egne, små tv’er i GPS-navigator-størrelse. Det har gjort det muligt at se live tv i toget, i bilen, etc. på en meget nem og tilgængelig måde.

Men her på CES har FloTV og Morphie lanceret en batteripakke med FloTVs teknologi indbygget, der gør det muligt at bruge din iPhone (og flere andre telefonmodeller) som tv-skærm, samtidig med at du får længere batteritid. FloTV Juicepack for iPhone kan ses på billedet. Vi fik stukket een i hånden og måtte indrømme, at kvaliteten var ret imponerende.

Som firmaets navn indikerer, er der ikke tale om on-demand tv, men derimod flow-tv, men der arbejdes på apps til iPhonen, der kan integrere FloTV med en EPG og DVR-funktionalitet. Qualcomm købte FloTV for nylig, så der er en vis tiltro til projektet.

Desværre kører systemet foreløbig kun i USA, men i følge FloTVs repræsentanter, er firmaet i dialog med kabeloperatører i flere lande i Europa om at blive deres partnere på det (næsten) døde UHF-bånd.

Læs mere på www.flotv.com

Morten Bay for recordere.dk

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.