Forside Nyheder

Sonys 2010 produkter – Del 1Sony er ude med massive produktlanceringer i år, med nye tv-serier som det mest markante skifte.


CES blev dér hvor alle de nye Sony produkt-lanceringer blev skudt i gang, og i denne uge blev nyhederne så vist frem til det nordiske marked. På et stort pressemøde, i omfang nok det største Sony Nordic nogensinde har afholdt, fik vi et indblik i deres “nye verden”.


På den afsluttende spørgerunde på pressemødet startede et af spørgsmålene nogenlunde således:  “Do you plan to follow Samsung on…” hvorefter adm. direktør i Sony Nordic, Dominic Lennon, svarede: Sony never follows Samsung


Men det er ikke hele sandheden, for Sony har været igennem et hårdt år i 2009. Finanskrise og de “forkerte” produkter på hylderne, må have fået smilene til at stivne rundt omkring i organisationen. Andre producenter tog teten, med de rigtige produkter på den rette tid, og det var ikke mindst Samsungs massive satsning på LED-TV (som de fejlagtigt kalder deres LCD-LED) der gav Sony baghjul i 2009.


Så efteråret blev fattigt på produktnyheder fra Sony, mens de arbejdede intenst på et komplet redesign af deres TV serier, som nu i stor omfang kommer med LED bagbelysning. De massive produkt lanceringer fra Sony nu, skal rette op på skuden.


Og der er både gode og dårlige nyheder. De gode nyheder ligger på områder som fladskærms-tv, blu-ray, 3D, audio mm.


Af de dårligere nyheder er, at Sony ikke venter at komme med nogen recordere med digital tuner. Der er ingen produkter på hylden, og der er ingen på vej. Så Sony kunder der havde håbet på en ny stribe recordere med DVB-T/C tunere, og MPEG-4 HD til egen antenne og digital kabel-tv, har slet ingen produkter at se frem til fra den kant.


Her er et overblik over de nye Sony 2010 grundserier TV.


 Sony Monolithic Design


 


Overblik over TV serierne


Sony skærer kraftigt ned i serierne af TV. Der vil stadig være et rigt udvalg af modeller at vælge imellem, men det bliver indenfor færre serier. I 2010 vil der være disse fire grundserier:  • Signature  (LX)
  • Presence  (NX)
  • Cinematic  (HX)
  • Essential  (EX, BX)

Men der bliver ikke som før tale om “topmodeller” og “bundmodeller”. Godt nok er LX-modellerne flagskibene med 3D som kommer til sommer, men selv i Essential findes basale modeller som eksempelvis afløserne for W5500.


Sony kommer med LCD-LED nu, altså LED som bagbelysning på LCD TV. Der vil både være modeller med kantbelyst LED (Edge) og direkte belyst (Local Dimming). Det er kantbelysningen der giver mulighed for de tynde designs


Alle serierne pånær Essential har modeller med det nye “Monolithic Design”, som betyder noget ala “en enhed”. LG kalder det “borderless”, der hvor designet visuelt udgør en enhed (uden fod). Aluminiumsfoden på billedet ovenfor, der fungerer som soundbar, er ekstra tilbehør. Der medfølger en normal fod sammen med TV’et.


Sony viser den nye måde at tænke modeller på her:


  


Samme med model betegnelser på:


 NB. Der mangler BX modellerne, som skal placeres sammen med EX under Essential.


 


Videoer fra pressemødet


Hør Sony fortælle om de nye serier på disse videoer. PS. Der tales engelsk på videoerne.

Denne næste video viser integrationen af Internet Video ([email protected]).

Videoen her viser den nye favorit funktion: 

Og til sidst lidt om Tekst-TV, kanalliste, EPG (tv-guide) samt den indbyggede hjælp. 
Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.