Forside Nyheder

ISE 2010: Dag 3 – afslutning

Morten Witzel fra Earthquake Sound skriver fra ISE (Integrated Systems Europe) i Amsterdam. Følg en udstillers beretninger, i tekst og billeder, fra den udstilling der kalder sig: “Europas Nr. 1 udstilling for professionel AV og system integration”.


 Bedst som man tror at man har været alt igennem, og vil gå en lille tur mere blot for at finde et par småting som er blevet efterspurgt af brugere på Recordere. Så finder man ud af, at der er hele 2 haller mere med oplevelser for sanserne. De sidste to haller var dedikeret mere eller mindre til fremvisning af alle arter. Der var LED skærme til koncertbrug, fladskærme til både private og professionelle, der var scoreboards til sportsevents osv. Enkelte stande med lyd, herunder B&W / Classé, Sherbourn (som er nyt for mig) og PMC.


For at starte i de haller jeg allerede kendte, så måtte jeg forbi de smukke Kef Muon igen. Jeg har aldrig haft mulighed for at høre dem ordentligt, men finishen er utroligt smuk. En højttaler der fremstår som et spejl er meget specielt, men de her er ret flotte.


Til trods for at vores stande lå med 25 meters afstand, så var det først på tredje dagen jeg så NEC’s ufattelige 82″ U-Touch Touchscreen skærm. Et knivskarpt billede, på en skærm der har trykfølsomhed så velfungerende som vi kender fra iPhone. Det var virkelig imponerende. (opretstående skærm – 3 billeder). Zoom ind og ud fungerede nøjagtig som på iPhone, og prisen afspejler naturligvis også produktet, enduser pris: 49.000 EUR eller på dansk: 367.500 kr. + moms! Og JA, jeg er begyndt at spare sammen.


Messen var jo også henvendt til de professionelle, herunder retail ledene, men også alle installatørerne og de der afholder konferencer af en eller anden art, så touchskærme var her mange af. NEC var den absolut bedst fungerende allround, men Samsung havde et par stykker med i 50? størrelsen. Som vi kender Samsung, så var billedkvaliteten i top, men jeg syntes at kunne ane en anelse forsinkelse på reaktionstiden når der blev tegnet kruseduller på skærmen.


SHARP havde også en slags touchskærm med. Dog ikke som de andre, her var det ikke nødvendigt at røre skærmen for at elementerne drejede rundt, det var nok at stå foran den og så lave bevægelserne med armene og skærmen opfangede bevægelserne. Det var svært at få til at virke i starten, men med lidt øvelse havde det en sjov effekt. Jeg personligt foretrækker dog ægte touch funktion.


Philips præsenterede deres nye skærme i 2,35:1 formatet, som biograffilm nu vises i. Naturligvis Full-HD som vi alle forventer, jeg fik ikke fat i priser, men forvent at det bliver dyrt.


Sherbourn var nyt for mig, de er surround sound receiver + for- og effektforstærkere. Samme stand havde de store højttalere med der skråner lidt bagud i toppen. Her blev spillet Nils Lofgrens Keith don?t go, da jeg var forbi. En klassiker på konsum messer, her var en del besøgende og de fleste så ud til at nyde musikken.


PMC havde ikke musik på deres højttalere, men alt var sat op som var det i en stue. De store højttalere kunne ligne noget Tannoy fra firserne, og det er der bestemt intet galt med. Det kunne dog have været sjovt at høre det.


Oehlbach, den kendte kabelproducent, havde medbragt et større udvalg af kabler. Herunder vægstik, kabler til installation og så en HDMI forlængerkabel med en slags signalforstærker på. Der angiveligt skulle understøtte 1080P på træk op til 50 meter. Det må siges at være ganske ok.


Der var en bruger der spurgte til Prysm, desværre holdt de lukkede demonstrationer, og jeg havde ikke tid til at kigge forbi. Som udstiller på en velbesøgt stand var det ikke oplagt at deltage i alle de demonstrationer man ville gøre hvis jeg ikke var udstiller.


Til sidst kan man så reflektere på messen som helhed. Hvad har vi fået ud af det, er der noget man har lyst til at se nærmere på i nærmeste fremtid osv. ?


For at starte med hvad vi har fået ud af det, så var målet at udbrede kendskabet til Earthquake’s produkter. Det må siges at det er lykkedes med stor succes. Da det var vores første tur til ISE var vi usikre på hvad vi skulle forvente af resultater, udover at det var et andet marked, nu skulle vi ikke sælge vores produkter til private kunder, men folk der gerne skulle se på det her som en god forretning de kan tjene penge på.


Vi har snakket med forhandlere fra hele Europa og tilmed Canada, USA, UAE (United Arab Emirates) og Pakistan. Vi har modtaget visitkort fra flere hundrede personer der ønsker at vi kontakter dem i nærmeste fremtid for at diskutere forhandling. De første ordrer kom allerede dagen efter messens afslutning. Så det er for vores vedkommende gået over al forventning.


Det har så betydet at vi har været nødsaget til at lave omstruktureringer internt, for at imødekomme den interesse der har været, ligesom det betyder at vi skal til at løbe endnu stærkere for at nå det hele.


Selvom vi er midt i en finanskrise og mange firmaer bukker under for presset, så var dette års ISE messe den største nogensinde, der har været mere end 26.000 besøgende over 3 dage, så mange af rigtig mange udstillere har bedt om mere tid næste år. Det betyder at vi nu ikke skal være der 3 dage, men 4. Vi har naturligvis allerede bestilt plads til næste år, ligesom 80 % af de andre udstillere har gjort det samme.


 
Annonce:
Forrige artikelPanasonic plasma taber sort
Næste artikelViasat udvider net-tv portal
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.