Forside * Nyheder

Nu kommer universal digital TV-boksenHer er verdens første hybride MPEG4 HD digital boks, med DLNA og udskiftelig harddisk. Det er firmaerne Sagemcom og SoftAtHome der står bag.

Desværre kan den ikke købes i løssalg endnu. Denne første udgave tages i brug af Orange.

Sagemcom er en producent af teleprodukter som kommunikationsterminaler, og SoftAtHome, en softwarevirksomhed der leverer softwareplatforme som hjælper serviceudbydere med at levere convergerede løsningstilbud til det digitale hjem. De to virksomheder har i samarbejde udviklet , hvad de kalder verdens første universal-digitalboks.

Boksen kan modtage indhold via IPTV, satelit og jordbaseret net, kan dele indhold i hjemmet via DLNA og har en udskiftelig harddisk. Løsningen tages nu i brug af Orange, som vil bruge den til sine kunder i Frankrig.

Sagemcom’s femte-generations MPEG4 HD digitalboks-platform er udviklet på basis af det højtydende ST7105 chipset fra STMicroelectronics. Der er tale om en hybrid løsning som kan håndtere modtagelse via IP, satellitter og det jordbaserede sendenet.

Digitalboksen bruger Linux som operativsystem. SoftAtHome’s Operating STB Edition-platform giver udviklere og serviceudbydere en stor funktionalitet samt API?er, der tillader dem at udvikle applikationer og service baseret på konvergens. Disse kan leveres over en række forskellige enheder, som f.eks. home Gateways (HGW) og Digitalbokse/Set Top Bokse (STB). De to virksomheder har i samarbejde optimeret SoftAtHome platformen, så den bedst udnytter den fleksibilitet og høje ydelse, der ligger i Sagemcom digitalboksen.

Takket være det hybride design kan serviceudbydere tilbyde og levere den samme løsning til alle deres abonnenter, så de kan modtage live TV services via den mest egnede teknologi; IP, satellit eller jordbaseret net.

Operatører og tredje-partsudviklere kan endvidere nemt bygge nye og innovative tilbud på platformen ved at udnytte de mange forskellige funktioner, der bygger på udbredte standarder som Flash og HTML. Og endelig bliver det med den fulde understøttelse af DLNA muligt for slutbrugeren at dele sit digitale indhold med hjemmets pc’er eller andre DLNA-enheder.

Det forlyder ikke om de arbejder på en version til digital kabel-tv også. Men det vil da være en oplagt mulighed, for at brede produktet ud i europa.


Kilde: Sagemcom

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.