Forside Nyheder

Integra klar med to monster surround-receivere

 


To 9.2-kanal Home Network receivere fra Integra, til High-End og “Custom Install” markedet.


Det er næppe alle som kender brandet Integra, da det først for nylig er kommet til salg herhjemme. Men der er tale om Onkyos high-end mærke. Produkterne i Integra familien begynder dér oppe på skalaen, hvor de i øvrigt veludstyrede Onkyo produktfamilier slutter.


I Integra programmet har den danske distributør, SAS Audio, netop introduceret to receivere, som bør kunne opfylde ethvert ønske om superlyd i selv den mest avancerede hjemmebiograf.


Både DTR-80.1 og DTR-70.1 er 9.2-kanal Home Network receivere. Det vil sige, at de er opbygget med ikke færre end ni forforstærker- og effektkanaler samt to indbyrdes uafhængige subwoofer-udgange, og de kan naturligvis sluttes til et hjemmenetværk.


Desuden er de begge THX Ultra2 Plus godkendt. Hvad angår HDMI, har de to udgange, henholdsvis syv og seks indgange på bagpanelet plus én af disse universelle terminaler på fronten.


 


 Integra DTR-80.1 er en 9.2 surround receiver – Tryk på billedet for et større.


 


 


 


Alenlange feature-lister


Integra arbejder med “Avancerede”, “Andre” og “Custom Install” features, og selv med ganske lille forsikringspolice-skrift fylder listerne over disse egenskaber næsten to tredjedele af en A4-side.


Grundlæggende kan de to receivere håndtere hvad som helst, de bliver tilført af signaler. HDMI terminalerne overholder samtlige Version 1.3a specifikationer og kan derfor ikke blot overføre High Definition surround-formater, men også DSD bitstrømme fra SACD discs.


En form for automatisk opsætning er standard på enhver AV-receiver. Også på dette område ligger Integra modellerne helt i top med en fuld Audyssey pakke til rumkorrektion og højttalerkalibrering plus signalbehandling til ekstra “højde” frontkanaler, optimalt lytteniveau og Loudness korrektion. Hvis to aktive subwoofere er tilsluttet, bliver de behandlet individuelt, hvad der kan give betydelig undertrykkelse af stående bølger i rummet. Tilsvarende er der separat ISF (Imaging Science Foundation) kalibrering for hver indgang og udgang, og der kan oprettes profiler for “dag”, “nat” og “custom” situationer.


Via receivernes Ethernet tilslutninger er det muligt at modtage Internet-radio, streame ethvert tænkeligt audioformat fra andre enheder på et hjemmenetværk og opdatere firmware.


En hjemmebiograf skal være meget stor, før der kræves separate effektforstærkere, som der i øvrigt er ni phono udgangsbøsninger til. Ved drift af én kanal yder DTR-80.1 og DTR-70.1 henholdsvis 280 W og 250 W (ved 1 kHz i 6 ohm), og den såkaldte FTC effekt ved fuld båndbredde i 8 ohm opgives til 145 W og 140 W. Hvis der “kun” skal spilles over syv kanaler, er det muligt at køre med Bi-Amping eller brokobling til frontkanalerne, og det sidste vil mere end fordoble effekten til disse højttalere.


 Integra DTR-70.1 er en 9.2 surround receiver – Tryk på billedet for et større.


 


 


 


Perfekte til entusiaster og installatører


De to Integra AV-receivere kan ikke alene fungere som kontrolcenter i en hjemmebiograf. De kan også styre audio og video i en zone 2 samt audio i op til fire zoner. Til så kompleks en løsning vil det være naturligt at overlade kabelføringen og programmeringen af avancerede fjernbetjeninger til en professionel installatør. Af samme årsag er receiverne udrustet med en seriel RS-232C port, som stadig er den foretrukne type terminal til sådanne formål.


Når et komplet system er justeret på plads, er det muligt at låse installatørens indstillinger, så de ikke kan slettes eller ændres ved et uheld – eller fordi brugeren ikke kan lade være med at pille. Ydermere kan en installatør downloade samtlige parametre i opsætningen og gemme dem i sin computer, så systemet hurtigt og billigt kan bringes tilbage i sin optimale tilstand, ligegyldigt hvor meget nogen har rodet med det.


Da receivernes HDMI terminaler selvfølgelig understøtter CEC (Consumer Electronics Control) protokollen, kan de også styre bl.a. tænd/sluk og indgangsomskiftning på kompatible produkter som Blu-ray Disc afspillere, fladskærme og projektorer. Integra oplyser specifikt, at DTR-80.1 og DTR-70.1 er kompatible med Panasonic’s Viera Link, Toshiba’s Regza Link og nogle Sharp skærme.


 Integra DTR-80.1 bagfra – Tryk på billedet for et større.


 


Toppen af isbjerget


Selv denne lange beskrivelse har kun kradset i beskyttelsesfolien på disse fantastiske AV-receivere. Se de komplette feature-lister hos den danske distributør, som også gerne henviser til den nærmeste forhandler, der kan demonstrere og installere udstyr i denne vægtklasse.


Klik her for at se Integra’s produktblade og fotos


 


Pris og tilgængelighed


Integra receiverne er tilgængelige nu, til salg hos de autoriserede forhandlere.


Priserne er ikke oplyst.´ Integra DTR-70.1 bagfra – Tryk på billedet for et større.


 


Kilde: SAS-Audio

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.