Forside * Nyheder

Alle VM-kampe fra Sydafrika i HD hos YouSee


Der kommer fodboldkampe i HD fra de tre stationer DR, TV 2 og Canal9 hos YouSee


Sommerens VM-turnering i fodbold tegner til at blive det helt store gennembrud for HD-tv blandt danskerne. YouSee forventer, at op mod en halv million kabel-tv-kunder vil være i stand til at følge turneringen i HD-kvalitet.


“VM i Tyskland for fire år siden var den første store internationale sportsbegivenhed, der blev produceret og sendt i HD-kvalitet, men dengang var det under en halv procent af de danske husstande, der faktisk kunne se det. I år forventer vi, at op mod en tredjedel af alle danske husstande har mulighed for at modtage HD-tv, og at vi alene i YouSee vil have op mod en halv million HD-husstande under turneringen,” siger vicedirektør Ulf Lund, YouSee.


De 64 VM-kampe vises herhjemme på tre forskellige tv-kanaler. DR og TV 2 sender hhv. 11 og 33 kampe (begge sender finalen), mens CANAL9 sender 21 kampe.


 


Nye midlertidige HD kanaler på YouSee Plus


DR råder allerede over en HD-kanal og sender sine kampe både på DR1 og DRHD. Hverken TV 2 eller CANAL9 sender normalt i HD, men under turneringen etablerer YouSee to midlertidige HD-kanaler, så kunder med abonnement på YouSee Plus har fri adgang til at se både TV 2s og CANAL9s kampe i HD-kvalitet.


 


Fakta om VM i HD hos YouSee  • For at kunne se VM-kampene i HD skal man have et tv af typen Full HD eller HD Ready med indbygget digital modtager (DVB-C) af typen MPEG4. Har apparatet ikke indbygget digital modtager, kræver det også, at man har en YouSee Boks.
  • Kampene i HD fra DR kan ses af alle kunder med Grundpakken. Det gælder også TV 2s kampe, men da kampene sendes på en særlig digital kanal kræves endvidere abonnement på YouSee Plus.
  • Kampene på CANAL9 kan ses af alle kunder med Mellem- eller Fuldpakken. HD-versionerne af kampene sendes ligesom TV 2-kampene på en særlig HD-kanal, som kræver abonnement på YouSee Plus.
  • YouSee Plus koster 89 kr. pr. måned. Med abonnementet følger adgang til op til 6 bonuskanaler i HD (afhængig af programpakke), som under VM i fodbold er udvidet med yderligere to HD-kanaler. Desuden indeholder abonnementet en YouSee Boks med indbygget harddiskoptager samt tjenester som StartForfra, TV-arkiv, Cinema og TV Guide. YouSee havde ved årets start ca. 150.000 kunder med abonnement på YouSee Plus.
  • De nyeste tal fra Brancheforeningen for Digitale Medier viser, at 53 pct. af alle danske husstande har et HD Ready tv. Men andelen af husstande, der faktisk er i stand til at modtage og se et HD-signal, skønnes at være noget lavere, omkring 30 pct.

Kilde: YouSee

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.