Forside Nyheder

Blu-ray går XL


Nu kommer blu-ray med ekstra kapacitet, samt et hybridformat med en skrivbar side.


Der er annonceret to nye blu-ray formater. Det første kommer som extra large, med mere kapacitet på skiverne, og kaldes fornuftigt nok for BDXL?. Størrelserne bliver hhv. 100GB og 120GB for skiver der kan brændes én gang, og 100GB for de genskrivelige skiver.


BDXL er primært tiltænkt det professionelle marked, som efterspørger lagermedier med højere kapacitet end dagens blu-ray.


Det andet nye blu-ray format kaldes IH-BD (Intra-Hybrid Blu-ray Disc), og har to forskellige lag. Det ene er et fast lag der ikke kan ændres (ROM) som på de købte blu-ray film, mens det andet lag er genskriveligt. På den måde kan der udgives blu-ray, med et indhold der ikke kan oberskrives, samtidig med at der kan lagres bruger data på samme skive.


Begge de nye formater kræver ny hardware. De eksisterende blu-ray afspillere og computer drev kan ikke afspille dem. Så selvom det kunne være cool om Avatar 3D udkom i ekstra høj kvalitet på en 120GB blu-ray disk, så skal vi nok ikke sætte næsen op efter det.


 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.