Forside Nyheder

Her er B&Os nye subwoofer


 


Basal skønhed kalder B&O denne nye elegante subwoofer, som tilmed kan væghænges.


BeoLab 11 hedder Bang & Olufsens nye subwoofer, og den byder på en overraskende stor bas i så lille et kabinet. Bang & Olufsen har revolutioneret subwooferen med den nye BeoLab 11, der trods sin markante skulpturelle fremtoning er så diskret, at den nemt kan integreres i hjemmet uden at forvandle det til et lydstudie.


Det unikke design gør det muligt at stille BeoLab 11 på gulvet, placere den i et hjørne eller – som en af de eneste subwoofere i verden – hænge den på væggen takket være de minimale lydvibrationer i kabinettet. Og det tiltrækkende, unikke design vil give dig lyst til at vise BeoLab 11 frem i stedet for at gemme den væk som de traditionelle, kasseformede subwoofere.


  


Kraftfuld bas i æstetisk indpakning


BeoLab 11 bygger på Bang & Olufsens verdensberømte ekspertise inden for akustik og byder på enestående lydoplevelser. Den gengiver de helt lave frekvenser på under 300 Hz og er et kraftfuldt supplement til enhver højttaleropsætning af lille til mellemstor størrelse.


Kabinettet på BeoLab 11 er en skal bestående af to aluminiumsskærme, som fås i sølv og hvid. Det akustiske koncept er baseret på to modsatrettede kabinetenheder med to 6½”-højttalerenheder og en avanceret elektronik, som gør BeoLab 11 velegnet i opsætninger med både Bang & Olufsen højttalere og højttalere fra andre producenter.


For første gang nogensinde anvendes Acoustic Balance Principle i en Bang & Olufsen subwoofer, hvilket sikrer en fantastisk basgengivelse med minimale lydvibrationer i kabinettet. Kort sagt giver BeoLab 11 lyden i surround sound-systemet nærhed og afslører de fine detaljer i musikken.


  


Fuld fleksibilitet


Eftersom BeoLab 11 udsender bassen i flere retninger, afhænger lydkvaliteten ikke af, hvor subwooferen er placeret: Hvis den står på gulvet, kan den vende i en hvilken som helst retning.


“Takket være det akustiske princip, som minimerer de vibrationer, der normalt opstår i en subwoofer, kan BeoLab 11 stå på gulvet eller hænge på væggen – og give en fantastisk bas i begge tilfælde. En vægmonteret subwoofer er et temmelig utraditionelt koncept, men i mange tilfælde er det den perfekte løsning, da det giver mulighed for skjult kabelføring og mere gulvplads”, forklarer Product Manager hos Bang & Olufsen Michael Jensen.


 


Genopdag musiksamlingen


Med BeoLab 11 som en del af stereoopsætningen vil man hurtigt opdage detaljer i sin musiksamling, som man aldrig har lagt mærke til før. Det skyldes, at mange musik-cd’er indeholder frekvenser, som ligger under de mindre højttaleres begrænsede frekvensområde.


Med BeoLab 11 i opsætningen får man en mere detaljeret lyd – ikke kun i bassen, men også i mellemtone- og diskantområdet – fordi den overtager gengivelsen af de laveste frekvenser. Det betyder, at højttalerne udelukkende skal håndtere de øvre basfrekvenser samt mellemtone- og diskantfrekvenserne.


BeoLab 11 giver højttaleropsætningen – for slet ikke at nævne lydoplevelserne – en helt ny dimension. Man får fornemmelsen af, at musikerne optræder midt i stuen, eller at man sidder i en jazzklub på Manhattan. Det er musik, som den oprindelig er tiltænkt – autentisk og levende.


 Recordere.dk video – Skudt på B&O pressemødet


 


Pris og tilgængelighed


Prisen er kr. 11.995,- for de helfarvede (malet aluminium) og 12.995,- for anodiseret aluminium (indfarvet). Sidstnævnte kommer senere.


Er på markedet nu.


 


 


Tekniske specifikationer

DESIGN


David Lewis


MÅL (B×H×D)/VÆGT


23,8×30,8×22,7cm/7,3kg


FARVER


Kabinet/skal:
Sort/sølv,
sort/hvid


STRØMFORBRUG


Typisk 10W; netværksstandby 0,5W


EFFEKTFORSTÆRKER, BAS


200W, klasseD, ICEpower


EFFEKTIVT FREKVENSOMRÅDE


33-300Hz (øvre grænse afhænger af opsætningen)


KABINETPRINCIP


2×separat trykkammer,
AcousticBalance Principle


KABINETVOLUMEN


2×2,5liter


BASENHED


2×6½?kegle


FUNKTIONER


AdaptiveBass Linearisation (ABL)
Omskifter for indgangsfølsomhed
Rumtilpasningsomskifter
Termisk beskyttelse
Automatisk tænd/sluk af linje
Intern/ekstern basstyring


FORBINDELSER


1×PowerLink (indgang)
2×PowerLink (udgang)


TILBEHØR


Vægbeslag


 


Kilde: B&O pressemøde

Annonce:
Forrige artikelHvad mon B&O gemmer under tæpperne?
Næste artikelB&O klar med ny lydteknologi
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.