Forside Nyheder

Leger Apple kispus med iPhone læk?


Billedcollage fra Gizmodo. Se alle billederne her.


 


Tirsdag  gik billederne af en mulig iPhone prototype verden rundt. Angiveligt billeder af den nye iPhone 4, eller iPhone HD som den måske kommer til at hedde.


Historien bag var, at telefonen var blevet fundet på en bar i Redwood City Californien, ikke langt fra Apples hovedkvarter. En ung navngiven software ingeniør havde tabt eller glemt telefonen, efter en formodet våd bytur. En ukendt person fandt den, og solgte den til gadget magasinet Gizmodo. Prisen var noget mere end iPhones normalt handles til, angiveligt $5000 svarende til ca. kr. 27.500,-


Apple har nu krævet den fundne telefon leveret tilbage. Man føler jo straks med ham den unge Apple medarbejder, hans fremtid ligger vel i ruiner nu. Tænk at afsløre Apples hemmeligheder på den uheldige måde. Et af de største leaks af den art nogensinde.


Eller?


For alt dette kan meget vel være et veltilrettelagt PR stunt fra Apple.  1. Hele plottet minder om en dårlig B-film. Hvor sandsynligt er det at Apple medarbejdere render rundt og flager nyt grej på barer, og at den findes af en ukendt person som straks får dollartegn i øjnene. Nuvel, det kunne ske, men er det sandsynligt?


  2. For nogle uger siden annoncerede Apple næste generation af iPhone / iPad / iPod Touch software. Det såkaldte OS 4 (Operativ System 4). Jeg havde ventet en lille teaser på iPhone 4 dér. Bare et billede til slut i præsentationen, med en bemærkning om “at den hører i mere til snart”. Men ikke et ord om ny iPhone dér.


  3. Konkurrencen på Smartphone markedet er tiltagende. Eksempelvis med de seneste eksemplarer fra HTC, Legend og Desire, der bejler til brugerne af disse håndholdte computere.


  4. Apple har en af verdens bedste PR afdelinger. De er uhyggelig gode til at få mest mulig PR i verdens medier. Og historien om denne iPhone læk gik verden rundt. Gratis PR, i et omfang der næppe ville kunne købes for penge.

Men, det plejer Apple ikke at gøre !? – Nej, men derfor virker det også så meget bedre.


Apple tænker ikke nødvendigvis i vaner og mønstre, men i mest mulig PR. Hvad forventer vi at de vil gøre, og hvad forventer vi ikke at de vil gøre, og så vælge det der giver størst effekt.


I så fald ville det ikke være den første læk i historien, der har hjulpet interessen om Apples produkter på vej. Og opmærksomhed om den næste iPhone har de i hvert fald fået nu.


Hvornår kommer iPhone 4 så?  Vanen tro bliver det lige inden sommer i USA, og lige efter sommer herhjemme. Men det er altså kun hvad vi forventer af Apple… 
Afstemning
Annonce:
Annonce:
Forrige artikelSmugkig: Pioneer tilføjer iPhone styring
Næste artikelCanal Digital får TV 2 NEWS
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.