Forside Styling Layout: Uden komm.

Brugeranmeldelse af Panasonic topmodel plasma


Denne anmeldelse er en brugeranmeldelse af Panasonics nye topmodel plasma TV. Udført af vores faste anmelder, Hother, men her med fokus på brugeroplevelsen.


For en mere teknisk analyse se: Har Panasonic nået Pioneer KURO?


  


Indledning


Panasonic TX-P50VT20 har været ventet længe, og for nogen endda med længsel. Baggrunden for spændingen, hvis vi kan kalde det sådan skyldes jo, at Pioneer med deres aldeles fremragende Kuro paneler ikke bliver produceret mere.


Pioneer var berømmet for deres billedbehandling, deres sortniveau, og i det hele taget en billedkvalitet, som ikke andre TV producenter formåede at opnå. I forbindelse med lukningen af Pioneers TV produktion købte Panasonic  visse af Pioneers patenter – herunder Kuro-patenter.


Med introduktionen Panasonics 2010 High-end modeller var forventningerne derfor, at Panasonic implementeret den Kuro-teknologi ,som man havde købt fra Pioneer. Jeg vil prøve – om end ikke at give det endelige svar omkring den implementerede Kuro-teknologi , så dog give mit bud på hvorvidt Panasonics billedkvalitet er løftet i forholdet til tidligere modeller.


Udover at vise 2D (almindeligt TV), så viser det anmeldte TV også 3D, hvilket desværre ikke kan anmeldes her, da jeg i skrivende stund ikke har adgang til hverken 3D afspiller, eller 3D materiale.


Bemærk venligst, at jeg ikke er i besiddelse af måleværktøjer og lignende, så min bedømmelse af billedet, alene bygger på mine erfaringer i billede, og min “Erindring” om billedkvaliteten på mit tidligere Pioneer PDP KRP500M.


 


 


 


Design, finish og byggekvalitet


Panasonic har nok altid været lidt tilbageholdende i udviklingen af designet af deres TV. Der er ikke sket så meget i forhold til flere andre producenter i designet af minimalistiske og moderne TV-design.


Lidt er der dog sket på designfronten ved Panasonic TX-P50VT20, der i mine øjne en anelse mere minimalistisk end tidligere Panasonic modeller. Panelet fremstår med en blank ramme, som både for oven og for neden er forsynet med et metalagtigt indlæg. Selve rammen er indfarvet med meget mørkt kobber metallic farve, men fremstår i de fleste belysninger som næsten sort.


I panelets venstre side såvel som på bag beklædningen er enheden forsynet med et antal tilslutningsmuligheder. Bag beklædningen er udført i metal, modsat flere andre producenter der laver denne i plast – hvilket jeg egentlig ikke har den store tiltro til rigtigheden af.


Panelet er forsynet med en relativt bred bag beklædning, og er altså ikke af den type TV som kan opsættes næsten plant med væggen. Omvendt, som teknikker hører jeg til den gammeldags type, der værdsætter god plads til komponenterne, og med masser af luft i omgivelserne. I øvrigt er enheden monteret med 4 ret store blæsere, som jeg dog hverken har set eller hørt i funktion.


Jeg har ikke konstateret plasma buzz i prøveperioden.


Byggekvaliteten synes ret fornuftig, og der er ikke tegn på, at Panasonic er sprunget over hvor gærdet er lavest. Kvaliteten er dog ikke på højde med f.eks. Pioneers panel kvalitet.


  


Fjernbetjeningen


Fjernbetjeningen er et typisk Panasonic design, her er ikke sket ret meget i de sidste 2-3 år.


Bevares, den er blevet en smule mere lækker kvaliteten, men den ligner sig selv fra mine tidligere Panasonic enheder. Det gode ved fjernbetjeningen er jo, at den fungere aldeles fremragende, er særdeles systematisk og overskueligt opbygget. Men skulle man få en fjernbetjening fra Samsungs high-end paneler i hånden, så ved man godt, at Panasonic også her designmæssigt halter, er par år bagefter.


Men fjernbetjeningen giver adgang til lang de fleste af de forskellige funktioner, og knapperne er store og letlæselige.
3D brillerne.


Brillerne kan jeg ikke berette så meget om, da jeg ikke har benyttet dem i praksis. Men de ser fornuftige ud, og fremstår i en god kvalitet – og umiddelbart sidder de såmænd også meget godt. 


 


Menuerne


Hvad Panasonic mangler i udvendigt design indhentes i mine øjne, når vi når til noget af det praktiske og funktionelle, nemlig TV´ets menuer. Disse er glimrende, friskt og overskueligt designede.  Der er også en god systematik i menu opdelingerne, og menuerne fremstår let forståelige, og med gode anvisninger for det videre forløb i brugen af menuerne og indstillingerne.


Hvis jeg skal være helt ærlig, så er menuerne her, bedre og mere funktionelt designede, end hvad jeg tidligere har set på andre TV apparater.


 
 


Billede – og lydkvalitet


Og nu til det væsentlige, billedkvalitet. Som tidligere nævnt var mit forrige TV et Pioneer. Og jeg må blankt erkende, at da jeg havde fået opsat det nye TV, monteret diverse kabler, og tændte for apparatet var min første tanke “UPS” hvad er lige dette. Billedet var i TV’ets system opsat til billedet “Normal”. Billedet var bestemt ikke lige hvad jeg havde været vant til fra tidligere.


Der findes i opsætningen forskellige “Billedformater” såsom Normal, Butik, Film og THX. Efter en dels eksperimenter nåede jeg frem til, at THX indstillingen er den absolut bedste. I denne indstilling er også langt de fleste spøjse forbedringssystemer slået fra. Desværre er TV´et ikke forsynet med en “Pureindstilling” hvorfra man normalt fra starten kan hente fornuftig indstilling.


  


Det man skal huske på ved et nyt plasmapanel er jo netop, at det tager minimum 100 timer at “køre” til. Det betyder jo, at billedet fra starten langt fra er optimalt. Men i forsøget på at opnå et fornuftigt billede, eksperimenterede jeg videre med de relativt få indstillings muligheder der findes i den normale brugerflade. Resultatet indtil videre blev +1 i kontrasten og – 5 i det samlede farvekompleks.


Udover den normale brugerflade for billedindstillinger findes også en ISF menu, som jeg dog ikke har kigget nærmere på.


Herefter opnåde jeg faktisk et ret fornuftigt billede. Sortniveauet var ganske fornuftigt, detaljerne fine, og farverne fremstod ganske korrekte. Jeg har længe kigget efter artifacts og billedfejl i almindelighed, men fandt faktisk kun i en udsendelse fra DR HD en anelse flimmer i en optagelse hvor fotografen zoomede billedet ud, hvorved man fik både en landskabs horisont og himlen med i billedet. Men omvendt, den viste flimmer kan i princippet også ligge i selve optagelsen.


Hvor jeg til gengæld mener at Panasonic TX-P50VT20 ikke levere det mest optimale er, hvis jeg sætter en afspiller til f.eks. 476i, og lader panelets billedbehandlingssystem stå for upscaleringen. Her opstod ikke sjældent fejl ved deinterlace  ved afspilning af f.eks. DVD. Men hvis panelet bliver forsynet med 1080i og 1080p signaler, så har jeg indtil nu ikke fundet graverende fejl. Jeg er ret sikker på, at man kan måle sig frem til flere billedfejl end mine øjne kunne konstatere.


  


Men alt i alt, så har billedet indtil nu, hvor det har omkring 15 driftstimer ikke skuffet mig, og jeg vil tro, at når panelet er kalibreret, vil det opnår en næsten Kuro-agtig kvalitet.


Jeg har kigget lidt på DVB-C tuneren, og denne ser i billedkvalitet ganske fornuftig ud, men når ikke helt samme billedkvalitet som min Samsung PVR boks. Og her er forskellen mest tydelig ved udsendelser fra f.eks. TV3, Kanal 5 m.fl., hvor i mod DR kanalerne og TV 2 kanalerne er ganske fornuftige.


Jeg har ikke observeret reintension under TV´ets brug. Jeg skal påpege, at jeg ikke benytter spillekonsol, men kun ser film og TV udsendelser.


Enheden er forsynet med et antal højtalere placeret i bunden af panelet. Lyden her er ikke noget at råbe et stort hurra for. Lyden er dog bedre end ved de fleste andre apparater, med samme højtalerplacering, og ved hjælp af enhedens equalizer lykkedes det mig, at få en nogenlunde brugbar lyd. Lyden er dog kun egnet til almindelige TV udsendelser, såsom TV Avis m.v.


Enheden er forsynet med en del funktionaliteter, herunder opkobling til internet med tilhørende adgang til forskellige udbydere, disse er ikke benyttet under testen.


 
 


Målt effekt forbrug


Standby:  0.3W


Billedindstilling THX og vist billede via Samsung PVR HD kanal (1080i og lydindstilling 14): 189W.


 Tilslutninger


TV´et er forsynet med følgende tilslutninger:HDMI Input/ Support Feature 4 (1 side, 3 rear)/ Audio Return Channel (Input 2) / 3D Input (Input 2)
USB 2 (side); Flash Memory/Keyboard/WiFi/USB HDD Recording/HUB
Composite Video Input AV3: RCA phono type x 1 (side)
Audio Input (for Video) AV3: RCA phono type connectors (L, R) (1 set, side)
Component Video Input RCA phono type x 3 [Y , PB, PR] (rear)
PC Input Mini D-sub 15-pin x 1 (rear)
Audio Input (for HDMI, PC, Component) RCA phono type connectors (L, R) (1 set, rear)
21-Pin Input/Output AV1: AV In/Out, RGB In, Q-Link (rear) / AV2: AV In/Out, S-Video In, RGB In, Q-Link (rear)
LAN Port yes
Analogue Audio Out RCA phono type connectors (L, R) (1 set rear)
Digital Audio Output (Optical) yes
Headphone Jack 1 (side)


For yderligere detaljer henvises til produktets hjemmeside


 


 


 


Konklusion


Jeg skiftede fra en Pioneer Kuro G9 model, der som tidligere nævnt er blandt verdens absolut bedste paneler. Mit skift var begrundet i ønsket om visning af 3D, som jeg tidligere har set, og som fremstod i en ganske tilfredsstillende kvalitet. Jeg var godt klar over, at jeg ved skiftet Pioneer til Panasonic udsatte mig selv for lidt af et kompromis i billedkvalitet i 2D.


Nu når jeg har eksperimenteret med indstillingerne, fået sat mig ind i enhedens funktionalitet, har jeg indtil nu ikke fortrudt skiftet. Billedkvaliteten er fremragende, og formentligt blandt det bedste som er i handlen i øjeblikket.


Panasonic TX-P50VT20 er et meget moderne TV, med en masse funktioner som vil tilfredsstille en meget bred brugerskare.


Det var ikke muligt at anmelde 3D visningen til denne anmeldelse. Den del testes senere, når der er tilstrækkelig med 3D matriale til rådighed.


  


Spørgsmål


Har du spørgsmål til denne anmeldelse, er det oprettet et emne i forummet.


Spørgsmål til brugeranmeldelse af Panasonic 50VT20


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.