Forside * Nyheder

Det er nu DR NU


 


DRs net-tv skifter navn og bliver lettere at bruge


Det er små fire år siden DR lancerede sit tv-tilbud på nettet, noget der dengang blev anset for en nyskabelse. Med dr.dk tv kunne danskerne begynde at bruge pc’en som et alternativ til tv ‘et,  hvert fald sådan lidt i det små.


Men siden da er udviklingen gået stærkt, og tv på nettet er blevet en selvfølge for de fleste – bl.a. båret frem af den enorme vækst i videotjenester som YouTube. I dag er det en helt naturlig del af det almindelige medieforbrug at se video og tv på de bærbare computere, der også er blevet stadigt flere af. Og udviklingen fortsætter, så tv on demand ikke kun er noget der foregår på nettet, men også direkte på tv, på mobiltelefoner og på andre mobile enheder.


 


Nyt navn: DR NU


Derfor ændrer DR sit navn på net-tv, så det i fremtiden kommer til at hedde DR NU. Fra og med i dag kan man se DRs tv-kanaler live på adressen dr.dk/nu, og samtidig åbnes for en beta-version af den del af tjenesten, hvor man kan se DRs programmer on demand. Her kan brugerne være med til at påvirke den endelige udgave af DR NU, der forventes at gå i fuld drift i løbet af året.


“Med DR NU som navn vil vi gerne signalere, at du selv bestemmer, hvad du vil se, og hvornår du vil se det. Samtidig benytter vi også lejligheden til at gøre DRs net-tv lettere at bruge, og vi har også givet det grafiske udtryk et stort løft”, siger Nicolai Porsbo, kanalchef på dr.dk.


 


H.264 video


Med skiftet kommer DR også til fuldt at gennemføre skiftet til åbne formater, som er forudsat i public service-kontrakten. Video-formatet hedder H264 og er kendetegnet ved at kunne tilbyde god billed- og lydkvalitet på begrænset båndbredde. Formatet er i øvrigt det samme som bruges på en stor del af de kanaler, som sendes på almindeligt digitalt tv.


 


Flash player


For at kunne se video-formatet skal man have den nødvendige software på sin pc. I den forbindelse har DR skelet til det meget udbredte Flash, , som er installeret på langt de fleste pc’er, uanset styresystem. På den måde sikres, at stort set alle typer pc’er kan tilgå DR NU.


“Det er vigtigt for os at opfylde vores forpligtelse og gøre DRs programmer tilgængelige.  Vi gør en stor indsats for at tilpasse os de ændringer, der sker i danskernes medievaner – og på det teknologiske område går det stærkt. Dette bliver vores tredje videoformat inden for seks år. Hver gang har målet være at komme ud til så mange som muligt, og denne gang synes jeg, at vi er kommet endnu et stort skridt videre”, runder Nicolai Porsbo af.


 


Kun fra Danmark


DR’s net-tv kan kun bruges fra en dansk internet forbindelse. Ikke fra udlandet.


Find DR’s nye net-tv på:  dr.dk/nu 


 


Kilde: DR

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.