Forside Nyheder

Lynhurtigt 4G-mobilnet bygges nu i Danmark


 


Fremtidens lynhurtige mobilnet, kendt som LTE / 4G, opbygges nu i Danmark. Hastighederne bliver 5-10 gange hurtigere end det vi kender i dag.


Ved en auktion har telemyndigheden IT- og Telestyrelsen uddelt de frekvensområder, der gør det muligt for teleselskaberne at opbygge fremtidens super-mobilnet i Danmark.


“Hastighederne gør det muligt, at benytte onlinespil som World Of Warcraft og CounterStrike fuldt ud via den mobile dataforbindelse, samt se mobil-TV eller film i HD-kvalitet. Desuden vil det blive langt lettere at sende store filer, som f.eks. præsentationer over de mobile forbindelser”, siger Jesper Brøckner, adm. direktør i Telia, til Mobilsiden.dk


Telia og Telenor er de teleselskaber, der har vundet mest kapacitet ved LTE / 4G-auktionen. Også TDC og 3 vil komme til at udbyde de nye hurtige mobilhastigheder.


 


Forbrugerne må vente


Teleselskaberne kan på denne side af sommerferien, begynde at teste LTE-teknologien og opgradere mobilmasterne, men mobilkunderne skal vente et helt år, inden den nye teknik for alvor bliver tilgængelig.


IT- og Telestyrelsen har bestemt, at den kommercielle lancering først kan finde sted, i foråret 2011. Det vil give selskaberne tid til at klargøre teknik og priser.


En teleekspert mener, det er vigtigt branchen holder op med at tale om hastighederne, som de eneste salgsparameter.


“For forbrugerne er snakken om hastigheden ikke interessant. Med LTE vil alle selskaber kunne tilbyde meget høje hastigheder – og det er ikke relevant, hvilken teknik der anvendes. I stedet skal teleselskaberne lære at tale om indholdet – hvad kan det bruges til”, siger teleanalytiker John Strand fra Strand Consult til Mobilsiden.dk.


Mobiltelefoner som understøtter LTE / 4G forventes på markedet i 2011.


 


Kilde: mobilsiden.dk

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.