Forside * Nyheder

SED TV er død

 
Et billede fra dengang Canon stolt kunne præsentere nye SED prototyper.


 


For få år siden var det fremtidens skærmteknologi, en konkurrent til OLED, men nu…


SED teknologiens fader Canon har nu officielt droppet at bruge SED teknologien til TV apparater. For få år siden var der ellers tale om fremtidens TV teknologi, en konkurrent til OLED, men nu ser det mere end sort ud for SED.


SED bygger på samme teknologiske principper som de gammeldags billedrør, og blev derfor ofte rost for at give meget naturtro billeder.


Men SED har oplevet mange komplikationer over årene, hvoraf en retsag i USA omkring patenter blev den første store hindring. Dengang var SED udviklingen er joint venture med Toshiba, der dog forlod projektet igen i 2007.


Siden har Canon arbejdet på at gøre SED til et kommercielt produkt, men det vist sig umuligt at få produktionsomkostningerne så lagt ned, at SED displays ville kunne konkurrere med de øvrige skærmtyper på markedet.


Så nu har Canon kastet håndklædet i ringen, og lukket for konsumer delen af SED. De vil dog ikke udelukke at SED kan videreudvikles til professionelle produkter som reference monitering.


Så med mindre patenterne sælges til anden side, hvilket må anses for mindre sandsynligt nu, er SED TV død.


  SED bygger på samme grundprincipper som billedrør (Billede: WikiPedia)


Kilde: Nikkei

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.