Forside * Nyheder

Mini-TEST: Canal Digital i Panasonic VT20

Panasonics nye topmodel plasma TV, Panasonic TX-P50VT20 3D TV, kommer med indbygget satellit tuner.

TV’et er derimod ikke godkendt af Canal Digital til deres nye CAM. Denne test går ud på at tjekke om det virker aligevel.


  


Canal Digital direkte i dit Panasonic TV, via satellit tuneren; Men virker det også i dette ikke-godkendte TV?


Som skrevet i nyheden Få Canal Digital ind i TV’et, så har Canal Digital adresseret muligheden for at få satellit-kanalerne direkte ind i TV’et.


Recordere.dk har nu fået mulighed for at afprøve det. Her tester vi om det virker i Panasonics nye topmodel plasma TV, selvom det (endnu) ikke er godkendt af Canal Digital til brug sammen med det nye CAM.


 


Første godkendte Canal Digital CAM


Der har godt nok tidligere været solgt et CAM herhjemme, som der stod Canal Digital på. Men det var udviklet til kabel-tv i Norge, og virkede ikke optimalt til satellit TV i Danmark. Her kom den løsning aldrig til at virke.


Men nu er det første officielt godkendte Canal Digital CAM så på markedet herhjemme. Det betyder at det nu er muligt at få Canal Digital direkte ind i TV’et, uden brug af en ekstern settop boks.


Og dette er noget som mange entusiaster har efterspurgt.


 Mini-testen


Denne mini-test er udført på et Panasonic TX-P50VT20. Både det TV og lillebror V20 kommer med satellit-tuner.


Ind med Canal Digital smartcard i det nye CAM, og ind med CAM i TV’et. En søgning efter nye kanaler tog vel en 10-15 minutter.


Derefter havde TV’et fundet rub og stub på Thor satellitterne. Det er alle kanaler, også mange flere end der er adgang til med et Canal Digital abonnement.


  


Konklusion


Det er nu muligt for entusiaster at få Canal Digital satellit signaler direkte ind i deres TV. En større portion af Samsungs nye TV er allerede testet og godkendt sammen med Canal Digital, og Sony er på vej med flere TV-modeller som også er. Derudover findes der andre TV med satellit-tuner som måske, måske ikke, også virker.


Hvordan så med dette VT20 fra Panasonic?  Jeg skal ikke trække spændingen yderligere:  Det virker ! 


Og da Canal Digital er markedsledende på kvalitet, og signalerne modtages 1:1 i TV’et, så kvaliteten er i top. Kanalerne står knivskarpt – også i HD.


Og dette TV virker umiddelbart problemfrit med alle kanalerne. De problemer jeg oplevede med pixeleringer på nogle HD kanaler på et Pioneer 5090H opleves ikke her. Kanal 5 HD, Discovery HD og de øvrige mange HD kanaler hos Canal Digital går perfekt igennem.


En kanal rundfart imellem HD kanalerne, som er de sværeste at håndtere teknisk, viste ingen problemer. Så selvom Panasonic nye topmodel plasma TV model TX-P50VT20 endnu ikke er godkendt til brug sammen med Canal Digital, så kan det efter vores korte test her godt anvendes aligevel.


Canal Digital CAM er set til ca. 650 kr,-


 


Læs mere på Canal Digitals hjemmeside, hvor de også lister TV som er blevet godkendt til brug sammen med det nye CAM.


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.