Forside * Nyheder

Mini-TEST: Canal Digital i Pioneers 5090H

Pioneer 5090H er blevet et reference TV for mange. Det TV som mange entusiaster måler andre TV’s billedkvalitet op imod.

TV’et er derimod ikke godkendt af Canal Digital til deres nye CAM. Denne test går ud på at tjekke om det virker aligevel. 


Canal Digital direkte i dit Pioneer TV, via satellit tuneren; Men virker det også i dette ikke-godkendte TV?


Som skrevet i nyheden Få Canal Digital ind i TV’et, så har Canal Digital adresseret muligheden for at få satellit-kanalerne direkte ind i TV’et.


Recordere.dk har nu fået mulighed for at afprøve det. Her tester vi om det virker i Pioneers TV, selvom det ikke er godkendt af Canal Digital til brug sammen med det nye CAM.


 


Første godkendte Canal Digital CAM


Der har godt nok tidligere været solgt et CAM herhjemme, som der stod Canal Digital på. Men det var udviklet til kabel-tv i Norge, og virkede ikke optimalt til satellit TV i Danmark. Her kom den løsning aldrig til at virke.


Men nu er det første officielt godkendte Canal Digital CAM så på markedet herhjemme. Det betyder at det nu er muligt at få Canal Digital direkte ind i TV’et, uden brug af en ekstern settop boks.


Og dette er noget som mange entusiaster har efterspurgt.


 Mini-testen


Denne mini-test er udført på et Pioneer 5090H. Det skal være H-modellen fra Pioneer, det med satellit-tuner og MPEG-4.


Pioneer 5090H er blevet en slags reference blandt entusiaster. Og måske et af de bedste TV på markedet, selvom det ikke kan købes mere.


  


Ind med Canal Digital smartcard i det nye CAM, og ind med CAM i TV’et. En søgning efter nye kanaler tog vel en 15 minutter.


Derefter havde TV’et fundet rub og stub på Thor satellitterne. Det er alle kanaler, også mange flere end der er adgang til med et Canal Digital abonnement.


 


Ingen adgang ?


Hvis det er et helt nyt abonnement, eller et abonnement der ikke har været i brug i et stykke tid, så åbner det ikke for kanalerne med det samme. Lad TV’et stå på en af de danske kanaler, som en af TV2 kanalerne i et stykke tid.


Jeg havde et Canal Digital smartcard liggende, som ikke havde været aktiv i et stykke tid, og alle kanaler viste “ingen adgang”. Så jeg lod TV’et stå på TV 2/Fyn i nogle minutter, og herefter åbnede adgangen til kanalerne.


 


Konklusion


Det er nu muligt for entusiaster at få Canal Digital satellit signaler direkte ind i deres TV. Ikke kun i de nu udgåede Pioneer TV med satellit tuner, men også de mange helt nye TV fra Samsung, Panasonic og Sony med do.


Canal Digital er markedsledende på kvalitet, og signalerne modtages 1:1 i TV’et. Så kvaliteten er grundlæggende i top, og de fleste digitale kanaler står knivskarpt – også i HD.


Dog oplevede jeg problemer med enkelte kanaler med dette CAM, sammen med dette Pioneer 5090H. Det er HD kanaler som Kanal 5 HD og Discovery HD, hvor der opleves pixeleringer. I følge Canal Digital er der dog ingen problemer med dette CAM sammen med de godkendte TV, så det må være et eller andet i denne kombination af TV + CAM som driller.


Vi vender tilbage med flere resultater fra andre TV senere.


Canal Digital CAM er set til ca. 650 kr,-


 


Læs mere på Canal Digitals hjemmeside, hvor de også lister TV som er blevet godkendt til brug sammen med det nye CAM.


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.