Forside * Nyheder

Næste Flash understøtter grafikkort


Flash 10.1 byder på flere nyheder indenfor AV bl.a. video afspilning via computerens hardware.


Adobe har frigivet den seneste version af Flash afspilleren, og der er flere brugbare nyheder.


Flash har ellers været udskældt de seneste måneder, efter at Apples PR maskine har stormet frem mod dette udbredte format til animationer, video og lyd.


Adobe har nu omskrevet en stor del af koden bag, med henblik på at optimere performance. De tidligere versioner af Flash fik kritik for at sutte godt på batterierne i den bærbare elektronik, som Android smartphones, hvor brugerne oplevede mindre batteritid ved afspilning af video.


Samtidig banker Microsoft på med Silverlight, som er en konkurrent til Flash. Så selvom Adobe endnu er markedsledende, har de følt behovet for denne opdatering.


Hvad er så nyt? Jo, denne nye flash bruger mindre hukommelse i sig selv, og kan selv opdage hvis systemet løber tør for hukommelse. Der er kommet bedre styr på hvordan de enkelte dele af Flash bruger af CPU kraften, eksempelvis hvis flash kører samtidig i flere browser vinduer.


Alt i alt skulle disse forbedringer betyde at det er slut med at flash får browser eller operativ-system til at crashe. Dette gælder også Mac OS og Safari browseren. Og som nævnt bedre batteri levetid.


Flash afspilleren ser også på de private indstillinger for internet browseren, og undlader at cache indhold når det browses privat.


H.264 video har fået hardware accelleration, dvs. at Flash afspilleren bruger grafikkortets hardware til afspilning hvor muligt, hvilket også giver computeren flere kræfter til andre ting imens.


Med disse mange grundlæggende ændringer, kan det undre at Adobe ikke har kaldt den nye udgivelse for version 11. Men den hedder altså version 10.1.


Men der er som nævnt mange fordele ved at hente denne nyistandsatte version, også selvom den ved første øjekast ligner den gamle.


Hent Adobe Flash Player


 


Kilde: Webmonkey.com

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.