Forside * Nyheder

TV 2s lydfolk fik bugt med vuvuzelaen


TV 2s lydfolk kom på arbejde da VM gik i gang, og klagerne over vuvuzelaerne begynde at strømme ind.


Hvis du syntes at lyden fra VM kampene er blevet mere tålelig på TV 2, så er der en god grund. Siden første kampfløjt har TV2s lydfolk arbejdet med at minimere generne fra vuvuzela hornene.


Her tænkes ikke på almindelige båthorm, trommer og råb, som altid er til fodboldkampe. Men om den monotone summen, der mest minder om en kraftig bisværm, og som er meget trættende at høre på i længden.


“Det har været et komplekst problem at gøre noget ved, og vi har forsøgt ad flere omgange. I første omgang blev der rettet henvendelser til FIFA og den franske leverandør af VM-signalet med ønske om forbedringer. Senere forberede TV 2 lyden ved større fokus på kommentatorernes mikrofoner ? og udviklingsarbejdet fortsatte.”, udtaler gruppeleder Poul Erik Arkil, fra TV 2s Lyddubbing i Odense.


 Tilbud fra udlandet


TV 2 fik også henvendelser fra udenlandske firmaer, som tilbød at fjerne lyden ? dog til en urimeligt høj pris pr. kamp, som derfor blev afslået.


“Medarbejderne i Lyddubbing er ildsjæle, som sætter en ære i at levere det bedst mulige produkt til seerne og til vores samarbejdspartnere i f.eks. SPORTEN. Vi syntes stadig, at vi var generet af den metalliske summen fra vuvuzela-hornene, og med hjælp af noget ny software er det lykkedes os at fjerne ?summetæppet? fra vuvuzelaen i de kampe, som sendes på TV 2”, fortæller Poul Erik Arkil videre.


 


Kilde: TV 2

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.