Forside * Nyheder

Android mobiler er fortsat handicappede i Danmark


Smartphones er blevet det store hit. Men brugere af Android telefoner savner at kunne købe de fede programmer her i landet.


Sony Ericsson, HTC, Motorola, LG, Samsung. Alle disse mobilselskaber laver telefoner, der kører på Googles styresystem, Android.


 


Android Apps


Det fede ved Android er, at du ligesom med en iPhone selv kan fylde telefonen med smarte programmer og dermed få telefonen til at kunne opfylde lige præcis dine behov


De simple kan hentes gratis på Android Market, de avancerede koster typisk mellem 6 og 50 kroner pr. styk.


Men i Danmark må du nøjes med de gratis programmer til din telefon. Google har i månedsvis udskudt muligheden for at kunne købe programmer på deres Android Market her i landet.


?Du kan kun hente de simple hjemmelavede amatørprogrammer eller demoudgaver af de sjoveste spil og de smarteste programmer til telefonen ? fulde udgaver med alle funktioner er kun forbeholdt mobilbrugere i andre lande,? fortæller chefredaktør for Magasinet Mobil, Brian Dixen, til Newspaq.


 


Ventetiden


Desværre er horisonten uendelig i forhold til at få fuldt udbytte af sin smartphone.


Google ikke vil ud med, hvornår de åbner for, at man kan købe rigtige programmer til sin Android-mobil og ikke bare amatørudgaver. Firmaet vil heller ikke lade sig interviewe til bånd om sagen, men kun svare på e-mails.


Her skriver de i et svar til Newspaq, at ?der er mange faktorer, der skal på plads for at salgs- og købsprocessen kan køre gnidningsfrit, og det tager tid at få etableret support til mange lande, men det er noget, vi arbejder på.?


Chefredaktøren for Magasinet Mobil mener dog ikke, at Googles arbejde foregår særlig hurtigt.


?De skulle tage at få fingeren ud. Folk har jo netop købt en Androidtelefon, fordi de vil downloade de fede programmer, som de har hørt om. Men når de så kommer hjem med telefonen, kan de ikke downloade noget, fordi udvalget i det danske marked er ufatteligt begrænset,? lyder det fra Brian Dixen.


 


Mange Android kunder er skuffede


I øjeblikket er mange skuffede og vrede købere af telefoner med Googles styresystem begyndt at indsamle underskrifter som protest mod, at internetgiganten ikke vil lade danskerne købe ordentlige programmer. På hjemmesiden www.betalingsapps.skrivunder.dk var der mandag eftermiddag indsamlet 2.685 underskrifter.


Til det skriver Google, at ?vi er opmærksomme på, at der er en underskriftsindsamling i gang. Vi håber snart at være ved målet, men kan ikke annoncere noget specifikt på nuværende tidspunkt.?


Den forklaring giver Brian Dixen ikke noget for.


?Når Google endnu ikke har lanceret en Androidbutik til det danske marked, er det fordi, de regner Danmark som et ubetydeligt lille land,? slutter mobileksperten til Newspaq.


 


Teleselskaberne tøver med kritik


De danske teleselskaber vil ikke lægge sig ud med Google og vælger i stedet at se det positive i, at det amerikanske IT-firma har lovet en løsning på et tidspunkt.


?Det bliver selvfølgelig et endnu større marked, når der åbnes for betalingsprogrammer på Android, men vi oplever det altså ikke som et problem for vores kunder her og nu,? siger seniorforretningsudvikler i Market Privat hos Telenor, Peter True, Newspaq.


Hos Telenors største konkurrent lyder ordene nogenlunde ens.


?Vi glæder os til, at danskerne får adgang til Googles købeprogrammer til mobilen,? siger pressetalsmand fra TDC, Rasmus Windfeld, til Newspaq.


 


Kilde: Søren Møller Jensen, Nyhedsbureauet Newspaq  (redigeret af recordere.dk)

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.