Forside * Nyheder

Musical Fidelity præsenterer M3 CD

 


 


M3 CD er den seneste CD afspiller fra specialisten Musical Fidelity.


Forhandleren KC Audio skriver om M3 CD:


Siden den første separate D/A konverter i 1987 har Musical Fidelity konstant arbejdet på at optimere digital-teknologien, og M3 CD er indtil videre sidste led i dén udvikling.


Efter at have designet en konstruktion der resulterer i lav forvrængning, ret frekvensgang, lavt støjniveau og lav jitter, er arbejdet gået videre til fintuning af lyden. Dette indebærer først og fremmest filter-teknologien, hvor en stor del af forklaringen på musikaliteten i afspilleren skal findes.


Som forstærkerne fra Musical Fidelity, benytter også M3 CD en choke-reguleret strømforsyning, som filtrerer unødig støj fra strømnettet. Dette giver de fem separate strømforsyninger i apparatet de optimale betingelser uafhængigt af unøjagtigheder i strømmen, og Musical Fidelity anbefaler ligefrem at man undlader at benytte eksterne strømfiltre, som ofte koster mere på dynamikken end de redder i støj –  en støj som M3 CD alligevel filtrerer fra selv.


Den mest iøjnefaldende nyskabelse på M3 CD er imidlertid at Musical Fidelity har haft modet til at benytte en drev-type der ikke er særligt udbredt i hifi-sammenhæng, nemlig et slot-in drev uden skuffe. Det er svært ud fra et billede at få en fornemmelse af hvor meget dette valg rent faktisk har LØFTET kvalitets-fornemmelsen af denne afspiller. Når man ser den og ikke mindst bruger den i virkeligheden, forstår man hvor indlysende og godt et valg det er – finish’en omkring slot-in spalten er utroligt lækkert lavet, og man har af natur ikke nogen problemer med at en skuffe kan være svær at montere 100% præcist i forhold til frontpladen. Samtidig er fornemmelsen i brug rigtigt lækker og ikke mindst hurtig – det fungerer ganske enkelt utroligt godt i praksis.


Der vil givetvis være mange konservative hifi-entusiaster der vil have svært ved at vænne sig til slot-in typen – er det nu godt for CD’en at drevet hiver i skiven? I virkeligheden er det BEDRE for CD’ernes holdbarhed end en skuffe, hvor man jo lægger skiven ned på et underlag der kan være støvet, og mange har oplevet en CD-afspiller ved en fejl droppe skiven ned i skuffen mens den stadig kører rundt – med garanti for ridser til følge. Den slags sker ikke med slot-in drevet på M3 CD. Så når man først er kommet over den første rynken på næsen, så vil man på alle måder får mere nydelse af sin CD-samling med denne afspiller.


Prisen er kr. 9.999,-


 


Specifikationer


24 bit Delta-Sigma dual differential D/A konverter
8x oversampling
S/N >117 dB
Kanalseparation >105 dB
THD <0.003%
Linearitet: <0.1 dB ned til -96 dB
Digitale outputs: RCA coaxial SPDIF, optisk Toslink
Analoge outputs: RCA line level
Vægt 6,65 kg
BxHxD 440x100x375 mm


 


Kilde: KC Audio / TapeConnection mkII

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.