Forside Emner Spil fokus

Spilanmeldelse: Singularity


Spilanmeldelse: Singularity

Denne anmeldelse er bragt i samarbejde med sitet low5.dk


Activision?s seneste udspil giver os mulighed for at rejse i tiden, til dengang hvor Sovjetunionen var ondskaben selv og syslede med kreationen af monstre.


Singularity tager dog sit udgangspunkt i det herrrens år 2010, hvor du, under navnet Nathaniel Renko, sendes til en tidligere sovjettiske base beliggende på en hemmelig ø kaldet Katorga-12. På øen er fundet et nyt grundstof, E99, der i 1955, som følge af nogle bestialske eksperimenter, lagde øen i ruiner, men også gjorde det muligt at rejse i tiden, hvilket selvfølgelig blev misbrugt!


Misbruget førte naturligvis til, en ond russisk hærfører, i bedste, Tilbage til fremtiden stil, tog tilbage i tiden og ændrede verdens gang. Din mission, at undgå denne tidsændring, så Sovjet aldrig fik verdensherredømmet.En stor del af tiden i Singularity, fordriver du med at søge informationer omkring E99. Overalt er strøet video- og lydoptagelser, plancher med information og noter skrevet af Katorga-12´s forskere. Noterne er så mange at man med tiden bliver træt af at læse dem, hvilket desværre koster lidt på historiesiden.


Gameplayet i Singularity er rimelig straight forward og der er ikke ret megen mulighed for at på opdagelse. Det sætter naturligvis sine begrænsninger for den eventyrlystne spiller ? omvendt kan det også være rart at lægge hjernen lidt på køl og bare pløkke løs.


Våbnene er en af styrkerne i Singularity. Du starter ud med den sædvanlige pistol, riffel og shotgun. Dette ændres dog markant, da det viser sig at forskerne har skabt E99-baserede våben. Det betyder bl.a. sniper riffel med slowmotion funktion og en granatkaster med fjernstyrede missiler. Bedst er dog Seekeren, der er så kraftig at du kun har den til låns visse steder i spillet. Seekeren skyder eksplosive kugler, der kan styres i luften og som afmonterer fjenders lemmer som var de lavet af skumfiduser. Du kan kun have to våben med ad gangen, men kan opgradere og udskifte udstyr ved de opstillede stationer. Derudover kan du tilføje perks såsom forbedret health, mere præcision på skuddene, hurtigere løb osv.


Et par timer inde i spillet modtager du endnu et våben, et temmelig anderledes våben, TMD´en. TMD står for Time Manipulation Device og det skal hurtigt vise sig at være en af grundstenene i Singularity. Med TMD´en kan du gøre gamle ting nye eller nye ting gamle. Det betyder, at du kan genopbygge trapper, fikse våbenkasser og meget andet. Enkelte steder kan du sågar genopbygge hele områder eller transportmidler. Desværre er det kun visse objekter, der kan påvirkes, så du er rimelig fastlåst i brugen af TMD´en. Til gengæld, og her bliver det rigtig sjovt, kan TMD´en bruges mod fjender! Det koster ganske vist en del energi, men uha det er lækkert at se, hvordan fjenderne på forskellig vis påvirkes. Mennesker pulveriseres, mens monstre går i slowmotion indtil de eksploderer. TMD´en kan ligeledes udvikles og du får bl.a. mulighed for at flytte objekter (telekinese), hvilket tjener til løsning af en hel del af spillets puzzles.Grafisk er Singularity ikke voldsomt imponerende. Omgivelserne ser udmærkede ud uden at prange, mens fjenderne er ret grovkornede og gammeldags at se på. Det ser ligeledes noget grovkornet ud når fjendernes arme og ben skydes af og selvom det flyder med blod, virker det ikke synderligt overbevisende. Småting som manglede skygger når du går ind foran lyskilder og lignende, trækker også ned i helhedsoplevelsen.


Til trods for lidt afsluttende kritik er Singularity i mine øjne et rigtig fint spil. Det har flere gode ideer især i form af E99-våben og TMD´en.  Historien er faktisk væsentlig dybere end man først antager, men man bliver træt af de mange notater overalt på banerne. Singularity er ikke det sværeste spil, men tjener stadig som god underholdning i den varme sommertid.Plus:
Super gameplay, TMD´en, mange våbenopgraderinger, tidsrejser er sjove. Multiple slutninger.


Minus:
Grafikken er ikke imponerende og især fjenderne ser for grove ud, for stor en del af historien serveres i notatform.


Konklusion:
Singularity er den type spil, du hiver frem når du bare vil pløkke nogle fjender uden så mange dikkedarer. Der er masser af våben og sjove kombinationer af disse og så er det sjovt at rejse i tiden.  Singularity er god sommerunderholdning i en spilfattig tid.


Karakter: 8o %


Udgiver: Activision


Ude nu til Pc, Xbox 360 og PLAYSTATION 3


Testet på PS3

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.