Forside * Nyheder

TDC sætter ny danmarksrekord i mobilt bredbånd


TDC sætter ny danmarksrekord i mobilt bredbånd
Med en downloadhastighed på over 100 Mbit i sekundet sætter TDC nye standarder for mobil download. Det er første gang, at den magiske grænse på 100 Mbit/s bliver brudt på en mobil forbindelse i Danmark.


Danmarksrekorden, der slår alle tidligere mobile download-hastigheder med flere længder, er sat ved en test af TDC?s 4G-net. Her er det lykkedes at downloade en fil på 1GB på under to minutter.


?Forbindelsen lå stabilt på ca. 80 Mbit/s, da vi downloadede filen. Men vi kunne flere gange konstatere, at hastigheden toppede ca. 102 Mbit/s. Da vi efterprøvede med flere downloads, nåede hastigheden igen flere gange op på over 102 Mbit/s,? fortæller udviklingsingeniør, Poul V. Jensen, der sammen med sin kollega Jan Chrillesen er manden bag Danmarksrekorden.


At rekorden kun er 102 Mbit/s skyldes, at det modem, der blev brugt ved testen, kun er lavet til hastigheder på 100 Mbit/s. Under de rette omstændigheder kan 4G-nettet i teorien nå hastigheder på over 150 Mbit/s.


TDC?s netdirektør, Jess Ibsen fortæller:
?Rekorden understreger TDC?s fokus på hele tiden at være på forkant, med udviklingen. TDC?s 4G-net understøtter det voksende behov for højere hastigheder og mere kapacitet på mobile netværk. Med udbygningen af 4G fremtidssikrer TDC den mobile bredbåndsdækning mange år ud i fremtiden.?


Den hidtidige rekord blev sat i maj i forbindelse med, at TDC som de første i Danmark præsenterede 4G-nettet. Rekorden i maj lå på omkring 70 Mbit/s.


 


Kilde: TDC

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.