Forside * Nyheder

Ultraviolet kan skabe en ny formatkrig


Formatfri satsning kan skabe ny formatkrig.


Blandt filmpirater er undskyldningen for deres ugerninger ofte at “der findes ingen gode lovlige alternativer”. Men nu kommer en stor række firmaer med et fælles udspil.


Ultraviolets slogan er “Køb oplevelsen, ikke formatet”, og man ønsker med Ultraviolet at give brugerne mulighed for at se de film de køber på alle de platforme de har.


Konceptet går i sin enkelthed ud på, at man opretter en digital konto, og uanset om man så har købt en Blu-ray, DVD eller en digital downloadfilm, kan denne ses på alle de platforme man har.


Bag konceptet står så prominente spillere som Fox, Warner, Netflix, Microsoft, Intel, Adobe, Nokia, Sony, Panasonic og mange mange flere. Og til forskel for f.eks. Apple iTunes, hvor man kun kan se sine lovligt købte film på iPads, iPhones, AppleTV og iTunes afspilleren, så vil man med det åbne Ultraviolet format have adgang på tværs af forskellige producenter.


Apple er p.t. ikke med i Ultraviolet, og om de kommer det er nok tvivlsomt, når Microsoft er med. Disney er p.t. heller ikke med i satsningen, og de oplyser at de p.t. overvejer at udvikle deres eget format.


Er vi på vej til endnu en “VHS vs. Beta-max”, “HD-DVD vs. Blu-ray” krig ? Det er ironisk, men uanset hvad, så er det fantastiskt hvis vi endelig får filmselskaber og elektronikproducenter i tale, og at de vil levere et format som dækker hele det digitale behov.


På recordere.dk klapper vi ihvertfald i hænderne, hvis det endelig lykkedes at skabe en standard, der er understøttet på alle platforme af alle selskaber.


Det skal blive spændende at følge med. Læs mere om Ultraviolet her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.