Forside * Nyheder

Danmarks Radio ramt af tekniske problemer


Billede fra det ene af DRs to serverrum under DR Byen  (Arkivfoto, recordere.dk)


 


Opdateret kl. 10:35


Et sprunget kølerrør driller DR


Danmarks Radios nyhedsdækning var her til morgen den 2. august svækket, efter en fejl i køleanlægget til den centrale teknik.


Kl. 01:40 natten til mandag opstod en læk i et vandrør til det anlæg, der sikrer køling til teknikken. Der var tale om en begrænset læk, og teknikken har ikke været ramt af vandskade.


Til gengæld har lækket i kølesystemet betydet, at der i løbet af natten ikke har været tilstrækkelig med køling af en række tekniske systemer i DR Byen, og det har givet visse udfordringer i forhold til afviklingen af DRs programmer i de tidlige morgentimer.


“Vi har kæmpet med temperaturen i programafvikling her til morgen, men det er faktisk lykkedes os at holde både vores radio og tv-kanaler i luften, med den ene undtagelse, at P1 Morgen måtte udgå og i stedet samsende med P2. Heldigvis har vi undgået sort skærm og stilhed i radioen, og min fornemmelse er, at langt de fleste lyttere og seere ikke her mærket det store til nattens problemer med kølesystemet,” siger DRs direktør for teknologi, service og faciliteter Peter Andersen.


Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvorvidt vandet har betydet nogle materielle skader – men der er ifølge Peter Andersen ikke tale om en voldsom vandskade.


 


Kilde: DR

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.