Forside * Nyheder

Musical Fidelity løfter sløret for M1 DAC


M1 DAC


 


En af pioneerne indenfor separate D/A konvertere løfer sløret for den næste i rækken.


Forhandleren forklarer:


Musical Fidelity var i 1987 blandt pionererne inden for separate D/A konvertere til hifi-brug. Siden da har firmaet konstant flyttet grænserne for hvor meget lydkvalitet der kan hives ud af de blanke skiver. Frugten af de 23 års erfaring er den nye M1 DAC, der er en overordentligt velkonstrueret og veludstyret D/A konverter, til en pris hvor alle kan være med.


M1 DAC har hele fire digitale indgange: Coax og optisk SPDIF, XLR AES/EBU, samt en USB indgang. SPDIF og AES/EBU indgangene kan synkronisere ved en lang række frekvenser: 32 kHz, 44.1 kHz, 48 kHz, 88 kHz, 96 kHz og 192 kHz. Samplingfrekvensen markeres på fronten af apparatet. M1 DAC upsampler de indgående signaler til 24 bit 192 kHz.


Også på udgangssiden er M1 DAC veludrustet, med både almindelige RCA single-ended outputs, samt XLR balancerede udgange.


For at opnå den højest mulige tekniske ydelse for såvel digital- som analog-del, er M1 DAC opbygget med topkvalitets komponenter i alle led. Resultatet er ekstremt lav forvrængning, lav jitter, og meget højt signal/støj forhold. Den tekniske ydelse er på niveau med langt dyrere DACs, og Musical Fidelity opfordrer åbent til at man sammenligner målinger med apparater til ti gange prisen.


Et kendetegn for Musical Fidelity’s produkter, som også findes i M1 DAC, er choke-reguleret strømforsyning. Choke-filteret gør apparatet ufølsomt overfor støj fra strømnettet, og baggrunden for det er logisk: Når udsving i strømmen er et problem for et hifi-apparat, hvorfor bygger man så ikke en ordentlig filtrering ind i konstruktionen, i stedet for at forlade sig på ekstern filtrering?


Den høje tekniske ydelse er naturligvis intet værd uden at den går hånd i hånd med god lyd. Derfor bruger Musical Fidelity store ressourcer på fintuningen af lyden, især ved hjælp af nøje udvalgte digital-filtre. Her kommer bagmanden Anthony Michaelson’s mange år som hifi-entusiast og klassisk musiker slutresultatet til gode, og hvor man kunne frygte at den store fokus på høj teknisk kvalitet skulle resultere i klinisk eller kedelig lyd, så leverer M1 DAC som firmanavnet indikerer, en høj musikalsk troværdighed.


M1 DAC kan leveres nu, pris 3.999,-.


 


Kilde: Pressemeddelelse fra KC Audio / Tape Connection mkII

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.